MónTerrassa
FOTOS | L’escola Serra de l’Obac vol “deixar empremta” amb un mural feminista
  • CA

Els alumnes de l’escola Serra de l’Obac de Terrassa estan realitzant un projecte que utilitza la creació artística per reflexionar sobre la lluita feminista. La idea va sorgir de la Comissió Coeducativa de l’AFA. No és una temàtica aliena al centre educatiu, ja que cada any, amb motiu del 8M, dins de l’assignatura d’Educació en Valors es treballa amb contes i històries de dones que han lluitat i/o lluiten per fer un món més just i igualitari. També forma part de l’ideari escolar la lluita contra la violència de gènere, així com l’acceptació i inclusió de tot tipus de famílies i persones.

Direcció, AFA i artista han impulsat un projecte coeducatiu sobre el feminisme | Ramon Navarro

Enguany, des de la Comissió es va proposar que cada infant, des de P3 fins a 6è de primària, representés en un dibuix allò que li suggeria la jornada reivindicativa del 8M. A partir d’aquests dibuixos es van extreure diversos conceptes clau, els quals van ser traslladats a la il·lustradora egarenca Elena Ortega, perquè els inclogués dins de la seva proposta de mural, en format collage.

El 10 de maig, l’alumnat de tota l’escola va començar a pintar el mural en una de les parets de la pista del pati de l’escola. Paral·lelament, els 27 grup-classe d’escola ubicada al barri de Can Roca, estan fent tallers conduïts per la mateixa Elena Ortega, on exploren artísticament els continguts coeducatius i participen de l’elaboració d’aquest mural, col·lectivitzant les reflexions que es van iniciar el 8M.

Els infants realitzant el mural acompanyats per l’artista | Ramon Navarro

Des de l’AFA es mostren especialment il·lusionats per com s’ha dut a terme aquest projecte perquè la iniciativa ha permès treballar “conjuntament” família i escola, tant en el seu disseny com la creació. A més, valoren positivament que el mural estigui fet amb dibuixos propis, dels infants, creant així “un sentiment de pertinença i identitat col·lectiva”. L’objectiu és “deixar empremta” a l’escola, la qual albiren que serà “perdurable en el temps” i que alhora també tindrà un impacte directe en el barri, ja que el mural es veu des de l’exterior.

Alumnes realitzant el mural | Ramon Navarro
Alumnes realitzant el mural | Ramon Navarro
Alumnes realitzant el mural | Ramon Navarro
Alumnes realitzant el mural | Ramon Navarro
Un detall del mural pintat pels alumnes de l’escola Serra de l’Obac | Ramon Navarro

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa