[FOTOS] Fupar celebra 10 anys d’Hort a les escoles de Terrassa

Josep Ribera, en l’acte de celebració dels 10 anys de Fupar | Ramon Navarro

Fundació Fupar, Escola Bressol Coloraines, Escola Enxaneta, Escola Roser Capdevila, Escola Infantil Virolai, Escola Serra de l’Obac, Escola Pia, Col·legi Mare de Déu del Carme i Escola Bressol Vallparadís han commemorat al Centre de Jardineria de Fupar, l’acte de celebració dels 10 anys d’hort a les escoles de persones amb capacitats diverses amb alumnes de diferents escoles de Terrassa.

Hort a les escoles ​és un projecte pioner a Terrassa i a nivell català on diferents equips de persones amb capacitats diverses del Centre Ocupacional de Fupar realitzen tasques d’educació en horticultura, durant un curs escolar a determinades escoles de Terrassa. Neix com a fruit de l’interès de les escoles de Terrassa i de Fupar d’obrir-se i formar part de la xarxa d’entitats per assolir diferents objectius compartits entre els alumnes d’escola i les persones amb capacitats diverses.

L’objectiu d’aquest projecte és que la persona amb capacitats diverses adopti el rol de persona educadora en les diferents escoles ordinàries de la ciutat. Ells són els encarregats d’educar als nens en temes relacionats amb la natura i més concretament, en l’elaboració, manteniment i recollida de la collita d’un hort urbà- escolar. Anna Sanglas, coordinadora del projecte explica que ‘el fet de compartir aquest espai amb els nens, els permet adquirir el rol de persona adulta educadora’. Amb aquesta activitat disposen d’un entorn favorable per practicar les habilitats socials i/o de relació i normes de convivència, a més de ser un model davant els nens. El projecte també contribueix a fer un món molt més respectuós amb el medi ambient. Les escoles i Fupar fomenten valors de sostenibilitat i aprofitament per les relacions amb l’entorn i per promoure la participació i la implicació activa en la millora del medi.

Bufant les espelmes dels 10 anys del projecte d’hort a les escoles de Fupar | Ramon Navarro

Nou comentari