MónTerrassa
[FOTOS] En marxa l’Espai de la Memòria i dels Valors Democràtics de Terrassa
  • CA
L’Arxiu de Terrassa va acollir l’acte de constitució de l’Espai de la Memòria | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Aquest dimecres, dia 7 de juny, va tenir lloc l’acte de constitució de l’Espai de la Memòria i dels Valors Democràtics de Terrassa, a l’Arxiu Històric de Terrassa amb la presència de Manel Màrquez, president del Centre d’Estudis Històrics; Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya; Enric Cama, historiador; i Joan Calvo, representant de la Junta de l’Amical de Mauthausen, i la regidora de Ciutadania, Qualitat Democràtica i Drets Humans, Meritxell Lluís.

Així mateix, es va inaugurar l’exposició Resistents i Deportades, la història de la resistència i la deportació femenina a partir de la trajectòria de dones de diferents nacionalitats d’Europa, produïda per l’Amical de Mauthausen, que es podrà visitar fins al 8 de setembre.

L’Espai de Memòria i dels Valors Democràtics de Terrassa és una plataforma que reivindica la importància de la lluita democràtica que va fer la ciutat. Terrassa va ser coneguda com a Terrassa la roja i un important referent de la resistència a la dictadura franquista. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar en la ciutadania valors democràtics, en especial el sentit de la tolerància i l’ètica. I fer-ho des del reconeixement i la difusió de la lluita contra la dictadura i la defensa de la democràcia.

Manel Márquez, en l’acte de constitució de l’Espai de la Memòria | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa