MónTerrassa
[FOTOS] El cementiri de Terrassa es prepara per a Tots Sants
Neteja dels nínxols abans de la Diada dels Difunts a Terrassa | Cristóbal Castro

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha visitat aquest divendres el Complex Funerari Municipal amb motiu de la proximitat de la festivitat de Tots Sants. Ballart ha anat acompanyat del tinent d’alcalde de Servei Generals i Govern Obert, Alfredo Vega, i de la resta de membres del consell d’administració de la Societat Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa.

La comitiva municipal ha fet un recorregut per les instal·lacions, que ha inclòs la tradicional encesa del pebeter del monument a les víctimes de la riuada del 1962 i una ofrena floral als difunts al temple multiconfessional. Durant la visita s’han presentat les activitats i serveis relacionats amb la Diada de Tots Sants per aquest any i s’ha fet una visita comentada de l’exposició Escultures per a l’eternitat, organitzada per la Societat Municipal de Serveis Funeraris amb la col·laboració del Museu de Terrassa, que es pot visitar fins l’1 de novembre.

Entre els actes programats destaca el concert de Tots Sants, una exposició sobre escultura, la tradicional vista guiada al cementiri i el record als difunts de l’1 de novembre. Així, dimarts, s’habilitaran dos punts d’actuació musical al cementiri. Amb aquests concerts de petit format es vol acompanyar als visitants al Cementiri. El record als difunts també estarà present, com cada any, en un acte d’oració pel procés espiritual de les ànimes, organitzat per la Comunitat Bahá’í, a les 12 h, i la celebració eucarística en sufragi de tots els fidels difunts, a les 16.30 h.

I fins a l’1 de novembre, es pot visitar l’exposició Escultures per a l’eternitat, ubicada a l’entrada del cementiri, de 9 a 17.30 h. Funerària de Terrassa i el Museu de Terrassa, en la seva línia de difusió del patrimoni funerari terrassenc, conviden a conèixer els grups escultòrics del cementiri municipal amb una mostra que aplega informació sobre les obres, els artistes i la tècnica, amb una proposta d’itinerari.

Facilitats de desplaçament i accés

S’ha previst reforçar el reforç dels serveis els dies previs a Tots Sants i l’1 de novembre per facilitar els desplaçaments i l’accés al recinte i proporcionar la millor atenció als visitants.

Bus especial gratuït al Cementiri des de l’Estació del Nord (recorregut L1). Dimarts, 1 de novembre, de 9 a 18 h.

Servei gratuït de recollida domiciliària per a persones amb mobilitat reduïda que vulguin visitar el cementiri el dia 1. El servei funciona de 9 a 18 h, i cal reservar-lo prèviament. Les persones interessades han de trucar al telèfon gratuït 900 268 268. Durant els dies de més visites es condiciona un vehicle adaptat per al transport intern de persones amb dificultat de mobilitat que ho necessitin per acompanyar-les a la sepultura i portar-les després novament a l’entrada del recinte.

Ampliació de l’aparcament i els accessos: per facilitar l’entrada a les persones que visiten el complex funerari amb transport privat, s’obre un accés per a vianants a la Zona Est, on també amplia la superfície de l’aparcament, i obertura de l’accés per a vianants del Camí dels Monjos.

Venda de flors. El Centre d’Atenció al Visitant ofereix una àmplia gamma de productes per a la decoració de les sepultures. Entre els dies 21 d’octubre i 1 de novembre, s’instal·laran diverses parades de flors i complements a la zona d’accés al cementiri. Enguany s’han autoritzat 10 parades de venda de flors.

Nou comentari

Comparteix