MónTerrassa
[FOTOS] Dones de Terrassa trenquen el silenci i clamen per la igualtat
  • CA

GALERIA DE FOTOGRAFIES DE LA MANIFESTACIÓ

Acte institucional del Dia les Dones a Terrassa | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

Aquest dimecres, dia 8 de març, Terrassa va celebrar el Dia Internacional de les Dones i ho va fer d’una manera massiva i contundent, i en diferents ocasions.

Per una banda, l’Ajuntament de Terrassa va organitzar l’acte institucional a la seu d’Amics de Les Arts i Joventuts Musicals. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va fer la cloenda de l’acte mentre que la regidora de Polítiques de Gènere, Lluïsa Melgares, en va fer l’obertura i va donar pas a una taula rodona tormada per Rosa Lázaro, professora i investigadora al Departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona (UB), Fatima Aatar, antropòloga social i experta en feminisme islàmic i islamofòbia de gènere, Pilar Díaz, directora de l’observatori de la discapacitat física i presidenta de la Federació Francesc Layret COCEMFE Barcelona, Vicent Canet, activista per la igualtat de gènere i pels drets de les persones LGTBI+, i Aurora Amador en representació de l’Asociación de Feministas Gitanas por la Diversidad (AFGD). L’acte va incloure també el lliurament dels premi del Concurs de Cartells del 8 de Març, que enguany ha guanyat Sofia Ugarte.

Capçalera de la manifestació de les dones a Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

GALERIA DE FOTOGRAFIES DE LA MANIFESTACIÓ

Per l’altra, des dels moviments anticapitalistes i els col·lectius feministes es va impulsar una manifestació pels carrers de la ciutat sota el lema “Foc al patriarcat”. La concentració va aplegar prop d’un miler de persones que van desplegar pancartes i cartells reivindicant la igualtat de drets per a les dones. L’acte també va comptar amb un pilar fet per dones castelleres dels Minyons de Terrassa a la plaça de la Dona Treballadora.

El pilar fet per dones castelleres dels Minyons de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa