MónTerrassa
La fotògrafa de Terrassa Mireia Comas denuncia que va patir abusos sexuals

La fotògrafa de Terrassa Mireia Comas ha denunciat a través de les xarxes socials que fa uns anys va patir abusos sexuals. L’egarenca és una de les professionals de la imatge més reconegudes del país i guanyadora de nombrosos premis de gran prestigi. “M’encantaria escriure ara mateix el nom de la persona que va abusar de mi sexualment en la meva primera experiència professional. Un fill de puta col·locat a dit i com a mínim 20 anys mes gran que jo”, ha piulat a Twitter. “Les dones hauríem de tenir un espai on poder explicar tranquil·lament qui ha abusat de nosaltres, qui ens ha maltractat… I, per tal d’autoprotegir-nos, poder escriure sense por els noms dels imbècils que ens hem hagut de topar pel camí i ens han desmuntat en mil trossets”, li diu Núria a les xarxes.

“I em fa ràbia no ser capaç d’etiquetar-lo i que tothom sàpiga com és realment… Sobretot, fàstic.” “Perquè ens fa por que se’ns giri tot a la nostra contra, perquè existeixen precedents i perquè en el fons sabem que el mal fet tampoc el calmaria una etiqueta”, li ha comentat Núria Càmera.

El Palau Robert acull fin al 16 de gener l’exposició dels treballs guardonats amb el Premi Miravisions de Fotoperiodisme, una  iniciativa del magazín digital LA MIRA que en aquesta primera edició ha reconegut els millors treballs fotoperiodístics de l’any 2020, amb l’objectiu de posar en valor la imatge com a element essencial per explicar històries d’interès periodístic.

El primer premi de la Categoria Professional va er per a Mireia Comas. El seu treball, publicat a La Directa, es titula Atrapats i recull la situació de dotze joves migrats que van conviure durant la pandèmia en una nau abandonada de Terrassa.

El famós petó casteller

Mireia Comas, fotògrafa i castellera dels Minyons de Terrassa, va captar el 25 de setembre, durant la celebració de la diada castellera de les colles convidades de La Mercè a Barcelona, una instantània que va fer la volta al món; dos castellers dels Minyons de Terrassa, que ocupen dues posicions de les manilles del tres de deu que van descarregar, es fan un petó que transmet la passió i l’emoció del moment. La fotografia s’ha convertit en fenomen viral.

El primer portal web de fotografia castellera (www.castells.photo) neascut fa poc té ADN terrassenc. Una de les impulsores d’aquest gran projecte és Mireia Comas (@mireiacomas). L’altre és David Oliete (@davidoliete). Dos fotoperiodistes de prestigi reconegut arreu que han fet del món casteller part de la seva vida. Els apassiona la fotogragia i els hi apassionen els castells i tot el que els envolta, i ho han captata amb les seves càmeres a mil i una places del país i d’altres indrets. Les seves imatges sempre aporten alguna cosa més, tenen un valor afegit que mostra detalls que d’altra manera passarien desapercebuts. Ara, aprofitem per posar en marxa una iniciativa que promet coses noves, tot aprofitant que l’aturada obligada per la pandèmia de la covid-19 torna a quedar enrere, que han tornat els assajos i que les plaves comencen a veure con es tornen a aixexar construccions. Poc a poc, la represa comença a ser una realitat. www.castells.photo apareix amb el doble objectiu de prestigiar el fotoperiodisme i apropar les emocions del fet casteller al gran públic o els mitjans de comunicació. Mireia Comas i David Oliete encapçalen aquest projecte que es vol convertir en el lloc de referència de la fotografia castellera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa