MónTerrassa
La Policia de Barri es forma per ser els ulls i orelles de Terrassa
  • CA

Agents que integraran la futura unitat de Policia de Barri i Proximitat Estratègica estan duent a terme un curs formatiu integral per tal de convertir-se en els ulls i orelles de Terrassa. I és que pel regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, “la tasca de la Policia Municipal ha de ser la de fer de metge de capçalera, detectant les disfuncions i derivant-les a aquells serveis que puguin donar-los la resposta adequada”. Seran doncs uns observadors experts que ajudaran a reforçar “la feina de coordinació amb els districtes i els diferents serveis municipals, a fi de trobar solucions transversals als problemes complexos que té la ciutat”.

La formació té una durada de 26 hores, i compta amb diversos mòduls (anàlisi de fonts d’informació, redacció d’informes, criminologia ambiental, prevenció situacional, comportaments antinormatius, seguretat subjectiva o intel·ligència policial). A més d’abordar la comunicació i contacte amb la ciutadania, eix primordial en aquesta Policia de Barri. L’han realitzat, en dos torns diferents, tots els agents corresponents a l’Àrea de Proximitat de la Policia Municipal de Terrassa.

Aquest curs posa les bases del que vol ser “un nou model de treball”, amb unes noves funcions destinades a “l’anticipació i anàlisi dels conflictes de convivència al territori i a facilitar la participació ciutadana”. Per això, es mantindran contactes periòdics amb entitats, associacions i veïns. Per saber de primera mà com i què batega a la ciutat, i poder actuar-hi de manera “preventiva i/o correctora”.

Anàlisi de dades i recerca de solucions

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ha explicat durant una visita que s’ha fet al curs policial, que “hem d’aprofitar el bagatge de dades descriptives que recull diàriament la Policia i analitzar-les per crear una planificació del servei que respongui a les necessitats que té la ciutat”. Melgares ha afegit que d’aquesta manera “es dona un gir en el treball policial operatiu i situa la Policia de Barri en l’eix principal de la generació i planificació de la intel·ligència policial de tot el cos, orientant-lo als conflictes que afecten de manera destacada a la seguretat i, especialment, integrant en la seva resolució a la resta de serveis municipals”.

Per impartir aquests mòduls s’ha comptat amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Criminologia de Catalunya, així com de professionals d’altres cossos policials, docents i investigadors vinculats a la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Miguel Hernández d’Elx; tots ells amb una reconeguda trajectòria professional i acadèmica en la gestió policial i les polítiques de seguretat. També han participat com a docents els responsables d’altres serveis municipals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere a gener 27, 2022 | 15:53
    Pere gener 27, 2022 | 15:53
    Ja m'ho imagino. Tot el dia caminant en parelles per la Avda. Francesc Macià i la Avda. Jaime I. Sense passar per cap carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa