MónTerrassa
La font de l’ocell viu, una descoberta
  • CA
Font de l'ocell viu a Vacarisses
Font de l’ocell viu a Vacarisses | Càrol Paez

Una font molt propera que fa honor al seu nom. La Font de l’Ocell Viu, a Vacarisses. Un preciós degotall d’aigua a la zona dels Caus, que només raja en temps de plugims i amb un abeurador de pedra, molt carismàtic i simpàtic. Aquest enclau ens recorda, que tot riu neix d’una font. I heus ací, la font! Un racó que sembla fabricar les seves aigües, que després, regalimen al torrent de la Serra Llarga.

Tota una experiència que paga la pena viure

La baixada fins a la font, pocs 20 metres, està senyalitzada i és tota una experiència. Endinsada en un espai ombrívol i humit, ple de falgueres, que ens acaronen les cames fins a peu de font. Un terreny argilós, característic dels cames roges vacarissencs, ens recorda baixar amb prudència.

Hi ha una font “semi-dipòsit”, molt petita

Un cop a la font, en un dels costats, a la nostra dreta, dins d’aquest espai mig balmat, hi ha una font “semi-dipòsit”, molt petita. L’accionament devia ser amb un tap. Ara trencada. Pel boc, pots posar-hi fins i tot la mà, de com està de maltret.

L’accés a la font és coincident en la seva part inicial amb el de la Font del Llimac

Orientació: L’accés a la font és coincident en la seva part inicial amb el de la Font del Llimac. A la carretera que va de Terrassa a Rellinars (B-122) prop del km 6.8 prenem a mà esquerra la pista que va als Caus del Guitard. Fins a la plaça dels Caus allà trobarem un pal informatiu que indica l’inici del sender que baixa al fons del torrent i a la font.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa