MónTerrassa
La Font de l’Espardenyera, Terrassa dins de Matadepera

En el barri de La Font de l’Espardenyera hi viuen 171 persones, d’un total de 293 que hi ha al districte 6, tenint en compte el barri i els disseminats de la zona. El barri formava part del consell municipal del districte 5, però a mitjans del 2009 l’única entitat que hi ha, l’AV Font de l’Espardenyera va entrar a formar part, com a membre, del CMD 6, concretament la primera reunió a la que hi van assistir va ser la de data 2 de novembre de 2009. Quant a associacionisme només trobem l’AV Font de l’Espardenyera. Com a activitats de dinamització destaca que el veïnat fa un sopar de germanor per la diada de Sant Joan.

El municipi limítrof és Matadepera, i per arribar al barri de la Font de l’Espardenyera per carretera cal passar necessàriament pels carrers de Matadepera, tant a través de la BV-1275 com de la BV-1248. Hi ha un conveni amb el municipi de Matadepera per la recollida porta a porta de les escombraries.

La Font de l’Espardenyera se situa aproximadament a un quilòmetre i mig al nord-est del nucli urbà, al marge esquerre de la riera de Les Arenes, està limitada pel terme municipal de Matadepera al nord, per la carretera de Castellar (C-1415a) al sud, el torrent de la Font de les Canyes (o del Sagrament) a l’est i el de les Monges a l’oest, que conflueixen aigües avall de la urbanització per formar el torrent de La Grípia, que va a parar al Besós.

A l’oest de la urbanització s’aixeca la capella de Santa Magdalena de Puigbarral, que depèn de la parròquia de Sant Llorenç. És l’església d’un antic convent de monges Agustines del Segle XIV que al començament del segle xx estava en ruïnes i que fou restaurada el 1956. S’hi accedeix pel camí dels Monjos, un trencall de la carretera de Matadepera que surt a mà dreta tot just travessat el pont de la riera de les Arenes, abans d’entrar al poble.

Nou comentari

Comparteix