MónTerrassa
La Font del Gall, un espectacle a l’hivern
  • CA
L'hivern i el glaç omplen la zona
L’hivern i el glaç omplen la zona | Gabriel @AlcaineLiet

!--akiadsense-->

La font del Gall rep el seu nom de la casa de pagès propera, Can Gall de Baix. Tot i ser un nom derivat d’aquest mas, que pertany al municipi de Castellbell i el Vilar, a la comarca del Bages, la font del Gall pertany a Vacarisses. És la riera de Sanana, que marca el límit amb els dos termes; Castellbell i el Vilar (Bages) i Vacarisses (Vallès Occidental).

Així doncs, la font, amb ubicació a la dreta de la riera, formaria part del terme vacarissenc. No obstant, la millor manera d’accedir és des de Castellbell: Agafem el carrer del Gall, a la urbanització Gall-Pigat i el resseguim fins al trencall que volta a l’esquerra. En aquest punt agafarem el carreró que fa baixada, abans dit de la Riera. A uns 600 metres pel mateix camí, veurem uns salts d’aigua a la nostra esquerra.

L'aigua glaçada de la Font del Gall
L’aigua glaçada de la Font del Gall | Gabriel @AlcaineLiet

!--akiadsense-->

Vora els salts, arran del camí, les restes d’unes escales, molt trinxades, es deixen intuir. Són les que hem d’agafar fins al peu de riera. Tot vigilant de no caure! Un cop a tocar del salt d’aigua, davant, veurem el dipòsit de l’antiga font. Les primeres feines de neteja han fet ressorgir-la, no obstant això, el nivell de l’aigua ha pujat, i ara queda dins del mateix gorg. En les imatges de 1986 del llibre Fonts de Vacarisses (Farrés); encara s’hi podia accedir. Ara queda dins l’aigua.

Aquesta era una font de dipòsit, amb un tub de ferro, per on rajava l’aigua. El tub sembla rajar, ja que quan queda fora del nivell de l’aigua es veu un fil d’aigua que regalima minsa i amb molta dificultat.

Ass. Excursionista i Cultural Miscel·lània de Vacarisses i Càrol Paez

Autors del blog Fonts de Vacarisses

L'hivern ha glaçat la font
L’hivern ha glaçat la font | Gabriel @AlcaineLiet

!--akiadsense-->

Zona glaçada de la Font del Gall
Zona glaçada de la Font del Gall | Gabriel @AlcaineLiet

!--akiadsense-->

La font en temporada de tardor
La font del Gall, abans que arribés el fred | Càrol Paez

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa