MónTerrassa
El fons fotogràfic de l’Arxiu Tobella serà més visible i obert a Terrassa
  • CA

La Fundació Arxiu Tobella ha decidit cedir el seu fons fotogràfic a l’Arxiu Històric de Terrassa, la qual cosa permetrà que sigui de lliure consulta i molt més visible a tots els terrassencs. L’Ajuntament de Terrassa ha signat un conveni de col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre, pel qual es fa efectiva la cessió “de forma gratuïta” dels drets d’explotació del fons i col·leccions, és a dir, dels drets de reproducció, distribució, comunicació pública, creació d’obres derivades i transformació. D’aquesta manera, a partir d’ara, serà l’Arxiu Històric qui s’ocupi de facilitar la consulta, reutilització i difusió, així com del tractament arxivístic, d’un patrimoni material de valor incalculable.

Així ho ha destacat i ho ha agraït l’alcalde Jordi Ballart en l’acte oficial de cessió, en què ha manifestat que “aquests fons tenen un valor incalculable, ja que expliquen la nostra història, expliquen qui som. Són un gran patrimoni documental, les col·leccions més antigues de Terrassa que ara es veuran reforçades amb tasques de digitalització i descripció perquè la ciutadania de Terrassa les tingui a la seva disposició”. A més, la Fundació ha posat a disposició del Consistori el seu equipament (ubicat a la placeta de Saragossa), per tal que s’hi puguin fer exposicions, actes culturals, residències artístiques i fotogràfiques, i tota aquella activitat relacionada amb el món de la fotografia, que sigui de valor.

L’alcalde ha posat en valor aquesta col·laboració en considerar que “aquestes imatges són testimonis directes de la nostra història, de tot allò que passa a la ciutat, i com a Ajuntament ens comprometem a mantenir-les en les condicions de seguretat, preservació i conservació necessàries per mantenir viu aquest impressionant llegat. Vull donar la rellevància que mereix el fet que aquesta donació es faci a un arxiu públic, una veritable demostració de servei a la ciutat i a la ciutadania”.

Acte de donació del fons fotogràfic de l’Arxiu Tobella a l’Ajuntament de Terrassa | Rafel Casanova

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa