MónTerrassa
La Fiscalia demana confirmar el processament per rebel·lió contra Rull
  • CA
La façana principal del Tribunal Suprem | ACN

!--akiadsense-->

El fiscal del Tribunal Suprem Fidel Cadena ha sol·licitat aquest dilluns als magistrats de la Sala d’Apel·lacions del Tribunal Suprem que confirmi el processament per rebel·lió, malversació i desobediència contra el president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, i la resta de líders independentistes catalans en considerar que la seva actuació pot considerar-se, citant Gabriel García Márquez, de ser la “crònica d’una rebel·lió anunciada“. Per això demanen que les conclusions del instructor de la causa, Pablo Llarena, es confirmin “en tots els seus termes”.

Cadena ha fet la petició durant la vista d’aquest dilluns en què els magistrats han escoltat les parts abans d’adoptar una decisió sobre els 17 recursos interposats per les parts contra les interlocutòries de processament dictades pel jutge Llarena. Els magistrats comunicaran la decisió en els pròxims dies, i en cas que acordin confirmar les interlocutòries de processament provocaran la suspensió de funcions dels encausats abans d’anar a judici, fet que deixarà sense acta de diputat Raül Romeva, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull.

Les defenses, per la seva banda, han demanat la nul·litat de la instrucció i han avançat ja que recorreran a les instàncies europees contra el que considera un procés ple d’irregularitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa