MónTerrassa
El fiscal demana 23 anys de presó per un imputat per l’agressió nazi de l’Stroika
  • CA
La porta principal de l’Audiència de Barcelona | ACN

!--akiadsense-->

El ministeri fiscal demana 23 anys i 3 mesos per al darrer dels acusats per l’agressió nazi a la sala Stroika de Manresa l’any 2012. L’acusa de dos delictes d’assassinat en grau de temptativa, un de lesions, un de danys i una falta de lesions. La secció tercera de l’Audiència de Barcelona acollirà la setmana vinent la vista, que arriba quatre anys després que es jutgés la resta de participants en l’agressió. De la investigació va quedar pendent la identificació d’un dels participants en els fets, que finalment va ser localitzat pels Mossos el setembre del 2014.

La fiscalia demana per a l’acusat, Pedro M. M., divuit anys pels dos delictes d’assassinat en grau de temptativa, quatre pel de lesions, i un any i tres mesos pel de danys.

L’escrit del fiscal es basa en la sentència del judici anterior. Explica que neonazis de diferents punts de Catalunya es van reunir a Terrassa per adreçar-se junts fins a la sala Stroika de Manresa. Els agressors anaven amb la cara tapada amb caputxes i passamuntanyes i “amb una estètica militar pròpia dels grups ‘skinheads'”. Segons l’escrit del fiscal, els detinguts van llançar-se sobre dos joves que es trobaven a les proximitats de la sala sense cap motiu o provocació prèvia i “amb ànim d’acabar amb la seva vida van començar a agredir-los en regions vitals del cos com el cap amb barres de ferro i punys americans”. Un d’ells va resultar ferit crític. L’agressió es va produir a les portes del local, on actuaven dues bandes antifeixistes, Kop i Non Servium.

Arrestat dos anys després

De la investigació va quedar pendent la identificació d’un dels participants en l’agressió, que ha estat possible a partir de les dades aportades per una altra investigació de la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra, relacionada amb delictes d’extorsió, lesions, robatori amb violència i pertinença a grups criminals. Pedro M. M. va ser arrestat el setembre del 2014 i, en registrar el seu vehicle, els Mossos van localitzar-hi una navalla multiús i un bat de fusta.

El judici, que arrencarà dilluns a l’Audiència de Barcelona, és previst que duri quatre dies.

Divuit implicats

Divuit persones han estat jutjades per l’agressió a la sala Stroika. En l’anterior judici, celebrat el juny del 2014 a l’Audiència, es van condemnar deu dels disset acusats amb penes d’entre setze i dinou anys de presó. Un menor també va ser condemnat, mentre que sis van quedar absolts en considerar-se que no havien participat en l’agressió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa