MónTerrassa
La Fira Modernista de Terrassa 2022 obté una nota de 8,4
  • CA

La XIX edició de la Fira Modernista de Terrassa ha obtingut una nota de 8,4 per part dels i les seves visitants. Així ho assenyala una enquesta feta per l’Ajuntament a través de l’Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de Terrassa (OESST), en base a les entrevistes realitzades a 581 persones durant la celebració de l’edició d’enguany. La nota global és exactament d’un 8,378 sobre 10, mantenint així el notable alt de l’experiència de les anteriors edicions.

L’enquesta revela que l’aspecte més ben valorat per les persones enquestades és l’ambientació (47,7%), seguit de la programació (14,9%), el Mercat Modernista (12,7%), tot en general (11,3%) o el patrimoni modernista (9,8%). En l’apartat d’allò que menys agrada, el 34,9% de les persones enquestades no troben aspectes negatius a la Fira, seguit d’un 17,4% que valoren negativament les aglomeracions que es produeixen en algunes activitats o espais.

El regidor de Turisme, Pep Forn, explica que la fira d’enguany es pot qualificar “com una de les millors edicions dels últims anys, amb milers de persones que han visitat la ciutat atretes pel nostre patrimoni, la nostra gastronomia, el nostre comerç o la nostra cultura”.

Fira Modernista de Terrassa (diumenge tarda)/Cristóbal Castro

Gairebé un 25% dels visitants provenen de fora de la ciutat

Pel que fa la procedència dels visitants, el nombre de persones que ens visiten de fora de Terrassa s’eleva fins al 24,5%. D’aquestes, un 23,3% procedien de la resta de Catalunya mentre que un 1,2% era de fora del Principat. A més, la fira d’enguany ha guanyat fins a un 17,9% nous visitants. Fins a un 97,7% de les persones asseguren que probablement repetiran la visita, i el 83,3% de les persones de fora de Terrassa han respost que tornaran.

Per la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, això significa que la Fira Modernista “manté intacte el seu atractiu per als visitants de la ciutat, però
també per a les persones que provenen d’altres punts de Catalunya
, de la resta de l’Estat o de l’estranger”.

S’incrementa la previsió de despesa mitjana

D’altra banda, l’enquesta també revela un increment significatiu pel que fa a la previsió de despesa. Enguany, les persones enquestades tenien previst fer una despesa mitjana de 62,5 euros durant la seva estada, prevista per a la restauració, el Mercat Modernista o en establiments comercials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa