MónTerrassa
Finalitza la mesura de talls de carrers als caps de setmana a Terrassa
  • CA
Un dels vials tancats al trànsit durant els caps de setmana
Un dels vials tancats al trànsit durant els caps de setmana | AJ. Terrassa

!--akiadsense-->

Amb la finalització de l’Estat d’Alarma i l’arribada de l’estiu, l’Ajuntament de Terrassa ha donat per finalitzada la mesura de tall de carrers que s’havia estat fent durant els darrers set cap de setmanes a diferents punts de la ciutat. L’objectiu era garantir la distància física necessària i estava pensada per uns horaris concrets per sortir a passejar i fer esport, fent la vianalització de les calçades ha facilitat una mobilitat més fluida i segura entre les persones. La proposta s’ha aplicat als carrers de Núria, Ample, a l’avinguda de Josep Tarradelles, a la rambla de Francesc Macià, als carrers de Miquel Vives, de Sant Tomàs i de Colom.

Des del Govern Municipal es fa una valoració positiva de la iniciativa i es planteja la possibilitat de donar continuïtat al tall d’algun d’aquests vials durant els caps de setmana, en un futur. Per tal d’avaluar l’experiència, s’ha iniciat una ronda de contactes amb entitats veïnals, socials i comercials de les zones amb l’objectiu de percebre i analitzar les seves opinions sobre la mesura. Segons la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, “volem copsar la percepció de la ciutadania, conèixer la seva experiència i saber si veuen positiu que aquesta mesura es pogués repetir en alguns dels carrers on s’ha implantat durant aquests darrers caps de setmana”. Per a Melgares, “serà molt important parlar amb les associacions veïnals dels barris on s’ha implantat la mesura i també contactar amb els agents econòmics, els comerciants, els restauradors, perquè ens facin un retorn de com ha anat la iniciativa i quins punts forts i febles han detectat”.

De cara al futur, la proposta passaria per poder mantenir aquells vials tancats els caps de setmana on s’ha detectat una major afluència de persones durant les set setmanes en que s’ha aplicat la mesura, tot i que caldrà estudiar amb detall les valoracions rebudes i la viabilitat econòmica de la continuïtat del projecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa