MónTerrassa
Finalitza el cicle de conferències “Terrassa 2050”
  • CA

Aquest divendres ha finalitzat a la Biblioteca Central de Terrassa el cicle de conferències “Terrassa 2050: diagnosi, planejament i gestió de barris en un context de canvi socioambiental”, organitzat en el marc del Màster d’Estudis Territorials i de la Població (METIP) 2016/17, organitzat pel Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa.

La darrera conferència del cicle portava per títol “Espai públic: la disputa permanent”, a càrrec del geògraf Fabià Díaz.

El cicle consta d’un total de quatre conferències obertes a tota la ciutadania però plantejades expressament per als alumnes del màster, el treball dels quals consisteix a desenvolupar propostes i projectes urbanístics per a diferents barris terrassencs amb l’horitzó de l’any 2050, i sota condicions de canvis climàtics i sociodemogràfics. Les altres conferències del cicle han anat a càrrec de l’arquitecte Pere Montaña, l’arxiver Joan Soler i la geògrafa Ester Nasarre.

També com a part del treball del màster, al llarg de la tota la setmana els 32 estudiants inscrits han visitat diversos barris de la ciutat per a aprofundir en la seva realitat. En aquestes visites, alumnes i professors han estat acompanyats de tècnics municipals i de persones vinculades a diverses entitats del territori que han col·laborat també en aquesta iniciativa. D’aquesta manera s’han pogut aproximar a la realitat específica de la ciutat i de les persones que hi viuen. Aquest és el primer cop que el METIP de l’UAB té com a objecte d’estudi la ciutat de Terrassa. En anteriors edicions s’ha impartit a diferents ciutats i territoris de Catalunya i Balears. El desenvolupament d’aquest màster s’allargarà fins el gener de l’any vinent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa