MónTerrassa
FGC substitueix l’enllumenat a l’estació Terrassa Rambla

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està substituint tots els llums fluorescents tradicionals per llums LED (Light-Emiting Diode) a 30 estacions de les Línies Metropolitanes d’FGC, actuació cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament (FEDER). Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’estalvi i eficiència energètica als edificis i equipaments de la Generalitat de Catalunya, impulsat per l’Institut Català d’Energia, i evidencia la voluntat de Ferrocarrils d’impulsar una mobilitat sostenible i eficient, amb un impacte menor sobre el benestar de les persones i la qualitat de l’entorn urbà.

El projecte suposa el canvi d’enllumenat en 30 estacions del total de les 82 existents a les Línies Metropolitanes (Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia) prioritzant les que tenen un major estalvi energètic com serien les estacions de Pl. Espanya, Pl. Catalunya, Terrassa Rambla o Sant Cugat.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, assegura que “l’objectiu que ens hem fixat és que l’any 2020 totes les estacions de Ferrocarrils tinguin un enllumenat amb una tecnologia neta i ambientalment responsable”. Font emmarca aquest objectiu en la consideració que “es tracta d’una inversió tractora del canvi energètic que el nostre país necessita fer i Ferrocarrils, com a empresa ambientalment compromesa amb el futur del planeta i de la gent que hi viu i hi viurà, ha de contribuir a aquest canvi imprescindible”. En aquest sentit, Font remarca que “el vectors de la sostenibilitat en tots els seus sentits, la mobilitat eficient i l’estalvi energètic són part de l’ADN de Ferrocarrils, una part que haurem de potenciar exponencialment els propers anys”. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va realitzar dues proves pilot a l’estació de la Bonanova l’any 2010 i a l’estació de Muntaner l’any 2011 que han demostrat empíricament l’estalvi energètic que es pot arribar a aconseguir amb la tecnologia LED.

L’operació es realitza a 16 estacions de la línia Barcelona-Vallès: Pl. Catalunya, Gràcia, Sant Gervasi, Les Tres Torres, Sarrià, Reina Elisenda, Pl. Molina, Pàdua, El Putxet, Av. Tibidabo, Peu del Funicular, Vallvidrera Superior, Sant Cugat, Universitat Autònoma, Rubí i Terrassa Rambla. Pel que fa a la línia Llobregat-Anoia, es canvia l’enllumenat a les estacions de: Pl. Espanya, Magòria La Campana, Ildefons Cerdà, Gornal, Sant Josep, L’Hospitalet Av. Carrilet, Almeda, Cornellà Riera, Sant Boi, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Manresa Viladordis, Manresa Baixador i Igualada.

Taula

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa