MónTerrassa
FGC i Plataforma per la Llengua incentiven l’ús del català al tren
  • CA
FGC i Plataforma per la Llengua incentiven el Tren de la llengua | FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la Plataforma per la Llengua han presentat un programa pilot per crear parelles lingüístiques als trens perquè els viatgers aprofitin l’estona del trajecte per fer d’aprenents i d’ensenyants de català. Amb aquesta proposta, les dues institucions volen promoure que es pugui aprendre la llengua pròpia de manera informal i en un moment quotidià del dia com és el trajecte en tren en els desplaçaments regulars de les línies del Baix Llobregat i del Vallès.

La iniciativa El Tren de la llengua, que és el nom de la campanya, consisteix en una adaptació del programa de Voluntariat per la llengua, que des de fa 14 anys impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb la col·laboració de la Plataforma per la Llengua des de fa 10 anys. D’aquesta manera, persones voluntàries catalanoparlants faciliten l’aprenentatge del català a les persones que estan aprenent català en un ambient distès com, per exemple, fent un cafè o conversant en un tren.

Les persones que vulguin participar en aquest projecte, sigui per aprendre o sigui per ensenyar català, han de contactar amb la Plataforma per la Llengua per registrar-se al voluntariat lingüístic, de manera totalment gratuïta. El programa disposa d’una imatge gràfica que es difondrà en els cotxes dels trens de les línies Llobregat-Anoia i Barcelona-Vallès, les dues que s’inclouen en el projecte.

En aquest cas, tant els aprenents com els ensenyants portaran un distintiu i tindran un carnet del programa que permetrà obtenir descomptes en diversos equipaments culturals i establiments de tot Catalunya. Un cop finalitzi la prova pilot, es valorarà la possibilitat de mantenir aquesta iniciativa i implantar-la de forma regular. Els participants d’aquest programa, a més, podran gaudir d’un cafè gratuït a la cafeteria de l’estació gràcies a la col·laboració de Café Café, que disposa de cafeteries en set estacions de la xarxa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa