MónTerrassa
Els fets delictius a Terrassa es mantenen al mateix nivell que el 2019
  • CA

L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart i el Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya Joan Ignasi Elena s’han reunit aquest migdia per celebrar la Junta Local de Seguretat, on s’ha fet balanç dels fets delictius i actuacions realitzades a la ciutat en el darrer any. Segons el Cos de Mossos d’Esquadra, els fets delictius a la ciutat es mantenen en xifres pràcticament al mateix nivell que les de 2019. El mateix s’ha presentat per part de la Policia Municipal, que coincideixen en que les dades reflecteixen el retorn a una normalitat per-pandèmia.

Ballart ha exposat que existeix una falsa percepció d’inseguretat a la ciutat: “Es genera una sensació que no es la que ens donen les dades”. Per part del Cos de Mossos d’Esquadra s’ha explicat que els fets delictius són pràcticament iguals que fa dos anys, augmentant però les detencions en un 11,1%. Pel que fa als furts, s’han reduït en un 9,4%; els robatoris en força un 4,8%; i els delictes contra el patrimoni, un 2,1%, segons les seves xifres.

Pel que fa a les dades presentades per la Policia Municipal de Terrassa, aquestes reflecteixen el retorn a una normalitat per-pandèmia. Les actuacions de trànsit arriben al 23% del total d’intervencions policials, on els accidents de trànsit han augmentat especialment pel retorn de la mobilitat anterior a la Covid-19. També han augmentat el nombre d’accidents amb ferits (41%), sent aquests la majoria, un 39%, amb ferits lleus. També hi ha hagut un increment de les denúncies, amb un 35,21%, amb una incidència especial a les zones de càrrega i descàrrega -fruit d’una major activitat econòmica- i de les denúncies en matèria de documentació del vehicle, amb més de 3.300 denúncies interposades.

Pel que fa a la tasca pedagògica del Cos, les sessions formatives, que s’han pogut recuperar després del confinament, han arribat a 6.542 alumnes en aquest mateix període. Finalment, les denúncies per violència de gènere han minvat un 16,28%, amb un total de 72 denúncies instruïdes. Respecte a la violència domèstica, s’han realitzat 31 denúncies, el que ha suposat un augment del 19,23%.

L’alcalde i el conseller han coincidit en que “Terrassa és una ciutat segura” i que la seva prioritat és la “seguretat basada en la cooperació institucional i la proximitat”. Els indicadors de seguretat se situen en una ràtio de 50,2 per cada 1.000 habitants, una xifra més baixa que la del conjunt de Catalunya, que és de 61,6”, ha conclòs Elena.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dolors a març 19, 2022 | 23:58
    Dolors març 19, 2022 | 23:58
    Bona nit , serà al teu barri hi ha zones de Terrassa que de dia fan por passar ,imaginat de nit , jo no em sento segura ni al meu bloc. Des que van entrar i encara cap s'ha dignat a donar-nos alguna solució ......

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa