MónTerrassa
Lildami: “A Terrassa no mengem Paella, ens fotem Viandox”
  • CA

El pregó de Lildami per obrir la Festa Major de Terrassa.

Primer de tot, dir que em sento molt honorat

Bona tarda.
Primer de tot, dir que em sento molt honorat que s’hagi pensat en mi com una persona capaç de poder fer aquest pregó i no cagar-la. Intentaré no decebre tot i que soc un orador mediocre, per no dir dolent.

Mai he cregut gaire en les banderes, ni en les fronteres, ni en els països. No crec que una persona es pugui definir pel lloc on ha nascut ni per la localitat que surt al seu DNI.

Crec que la gent no és de cap lloc en concret, sinó una mica de tots els llocs. Bé, aquesta frase l’he robat al Jorge Drexler, però com no sap qui soc jo, i  les possibilitats que hi ha que miri aquest pregó són ínfimes, ho deixarem així. Però sí que crec bastant en la frase.

Ara bé, també us haig de dir que aquest discurs que ningú es de cap lloc i tal fa figa quan soc fora i em pregunten d’on soc. Sempre m’haig d’excusar i explicar-ho a tothom. Barcelona, Catalonia, Messi, paella… I clar, com els hi expliques que a casa meva no tenim Messi, tenim Xavi Hernández; que aquí no mengem Paella, ens fotem Viandox; que no tenim la Sagrada Família, tenim la masia Freixa, i que aquí no tenim a Rosalia tenim a… Miki Nuñez.
Tinc clar el meu país, però també tinc clara quina és la meva ciutat: Terrassa.

Una ciutat formada per gent molt diversa. És difícil conèixer algú i tot parlant que et digui que tota la seva família es de Terrassa de tota la vida. En el meu cas, com en molts altres, la meva també esta molt escampada pel país i no saps com però he acabat aquí, perquè aquesta ciutat acull a tothom. Tot aquest discurs de no ser de cap lloc en concret i de tots alhora que porta tan arrelat en el ADN la nostra ciutat també s’ha de veure reflectit en la Festa Major. Un espai inclusiu, per tothom i respectuós amb les arrels, condicions i forma de ser i expresar de cadascú.

En el fet personal faig el que puc. De fet, fa ben poc vaig fer una cançó amb el codi postal de terrassa 0822 com a forma de representar-la. Intento defensar Terrassa allà on vaig i portar una mica d’alla on vaig a Terrassa. I és per això que també fa temps va sorgir la idea del Maleducats. El primer festival internacional de música urbana i rap en català, i com no podia ser d’altra forma s’havia de descentralitzar i fer a Terrassa. Intento portar la bandera de Terrassa a tots els llocs, però crec que la portaria millor si fóssim dues zones en comptes de tres als ferrocarrils.

Un Dàkar a les orelles

Bé, també porto uns dakars a les orelles.

Ara anem a parlar del que no és tan bo de Terrassa… Estava escrivint aquest pregó i no parava de pensar en una bola que fa quasi tota la vida que sento. Alcalde, és veritat que Terrassa és un exemple pels estudiants japonesos de com no s’ha de construir una ciutat? De debò, demano explicacions perquè porto tota la vida sentint a parlar d’això. En realitat, no m’estranyaria. Només cal equivocar-se en un carrer de Terrassa i haver d’acabar a Martorell per donar la volta i tornar al lloc d’origen. No té cap sentit.

I bé, no parlarem del tema de la zona blava. Com pot ser que cada cop hi hagui més zona blava, i no només això, sinó que els vigilants n’estiguin tant pendents (que és la seva feina). Que l’altre dia vaig aparcar el cotxe i en l’impàs d’anar a posar dos euros a la màquina (per deu minuts de zona blava) ja m’havien multat.

Però “bueno”, no és Sabadell.

Bromes a part i com a resum, i ja per acabar que es fa tard.

Tornar a donar les gràcies per confiar en mi per aquesta feina.

Llarga vida a Terrassa. Hem passat una època molt complicada i continuem en un context difícil i de canvi. Crec que és moment de construir sobre unes noves bases que poden ser tan sòlides com les del passat però amb valors actualitzats i amb la mirada al futur. És una feina que ens toca tots.

Per tots aquests motius i tenint en compte l’evolució de Terrassa en els últims anys, he decidit… que Terrassa no està en zona de perill! Terrassa és la capital del Vallès Occidental!

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Romuald Siwecki a juliol 03, 2022 | 17:01
    Romuald Siwecki juliol 03, 2022 | 17:01
    Es pot fer festa major sense que molts haguem de marxar degut el soroll i l'incivisme . Sr Alcalde a veurà si fa alguna cosa després de molts anys de tenir el centre de Terrassa abandonat. La cruïlla de Portal Sant Roc amb Cisterna ple de contanidors d'escombraries, el parking abandonat i ple de brutícia i un patètic intent de millora amb arbres escarrencits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa