MónTerrassa
La Festa Major de Terrassa 2022 ja té cartell
  • CA

La Festa Major de Terrassa 2022 ja té cartell. L’autora és Laura Ortiz, alumna de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa. Després de dos anys marcats per festes majors amb restriccions, Ortiz vol que el cartell representi a tota la població que té ganes de sortir i que “recordi a festa, diversió, i a passar-s’ho bé”. Així ho ha expressat durant la presentació del cartell aquest matí a la Masia Freixa, on també hi han assistit la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, el director de l’Escola d’Art i Disseny, Ramon Alemany; i la responsable del taller de creació, Lluc Massaguer.

Un cartell col·loquial, dinàmic i divertit

El protagonista del cartell d’enguany és el Drac de Terrassa, dibuixat en una cantonada del cartell i que ocupa gran part del la il·lustració en primer pla. El Drac simula que s’està fent una “selfie” amb els diferents monument de Terrassa, “sentint-se orgullós de la seva ciutat”, exposa Ortiz, qui ha volgut combinar tradició i cultura. Els monuments que s’exposen en un segon pla son la Masia Freixa, la Torre del Palau, l’Ajuntament de Terrassa, i el monument a la Dona Treballadora.

Cartell Festa Major Terrassa 2022 | Ajuntament de Terrassa

Explica que “tenia bastant clara la idea que volia representar des del principi , però no tenia clar l’estil gràfic”. Així doncs, “vaig provar fotografies per fer-ho més realista, però finalment l’estil que més s’adequava i que volia transmetre era la il·lustració“. L’autora li ha donat un to col·loquial, simulant que “està pintat per un nen o nena, ja que se surt de la línia o hi ha espais en blanc”, i d’aquesta manera donar un to “més dinàmic i divertit

Pel que fa a la gama cromàtica, ha utilitzat colors vius i impactants que recordessin a festa. A més, el Drac duu posada un llaç que reforça l’ambient festiu i que vol demostrar que “ja està llest per la Festa Major”.

L’autora del cartell és Laura Ortiz, alumna de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa | Laura Gómez

La Festa Major recupera l’ambient pre-pandèmia

Enguany, la Festa Major recuperarà la seva presencialitat al 100% i la situació pre-pandèmia, tal i com ha exposat la regidora de cultura. Serà una Festa Major amb un ambient semblant a la del 2019, abans que arribés la Covid-19, el que els omple de “joia i satisfacció absoluta”, exposa Boladeras.

Els principals escenaris seran la plaça Nova, el parc dels Catalans, la plaça Vella, el parc de Vallparadís, i hi haurà dos nous espais amb un escenari fixe, la plaça del Rector Homs i el parc de Sant Jordi. Això sí, el castell de focs es mantindrà com els últims anys i es farà des de 5 punts diferents de la ciutat.

La programació del cartell amb els concerts i activitats es desvel·larà les properes setmanes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maribel a juny 19, 2022 | 07:25
    Maribel juny 19, 2022 | 07:25
    Me gustaría que en los artistas de música pudieran famosos y canciones tipo poo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa