MónTerrassa
La feina de Mútua en autisme i Covid rep un reconeixement mundial
  • CA

Mútua Terrassa ha rebut aquesta tarda-vespre a Barcelona un doble reconeixement internacional, per la seva Unitat d’Hospitalització del Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) -la primera i l’única a tot l’Estat- i pel model integral d’atenció desenvolupat durant la pandèmia de la Covid-19. Ambdós guardons s’han lliurat en el marc de la 44a edició del Congrés Mundial d’Hospitals que se celebra aquesta setmana a la Fira de Montjuïc de la capital catalana.

“Integrated Health Care Model in MútuaTerrassa during de SARS-COV2 Pandemic” és el treball que ha estat guardonat amb la Medalla de Plata en la categoria de “Lideratge i gestió”. El premi l’ha recollit la doctora Teresa Mur Martí, metgessa de família, coordinadora clínica d’Atenció Primària i Ambulatòria de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa i responsable del lideratge del projecte. El treball reconegut descriu com l’entitat va gestionar la pandèmia mitjançant la integració dels seus serveis -atenció primària, hospitalària, domiciliària i sociosanitària- i l’adaptació de tots ells a les necessitats urgents i canviants que se’n van derivar. Mur ha manifestat a Món Terrassa que: “el premi és un reconeixement molt important a la feina que hem fet els professionals i l’entitat, en tots els àmbits sanitaris. Penso que hem demostrat una gran capacitat d’adaptació a una situació nova. Els professionals es van adaptar molt ràpid, i això que van haver de fer de tot. Jo diria que la ciutadania ens ho va reconéixer”.

La doctora Amaia Hervás ha recollit el guardó pel treball de la Unitat d’Hospitalització TEA | Joan Manel Oller

L’altre guardó ha estat concedit al projecte “Autism General Hospital Tertiary Unit (UH-ASD): serving the underserved, empowering the family and using mechanical contention zero”, el qual ha rebut la Medalla de Bronze en la categoria de “Qualitat i seguretat del pacient”. El reconeixement ha estat recollit per la doctora Amaia Hervás Zúñiga, cap del servei de Salut Mental Infanto Juvenil de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT). En aquest cas, es tracta d’un treball que aborda la tasca de la Unitat d’Hospitalització TEA, la qual es va posar en marxa a mitjans del 2020 i és l’única a tot l’Estat que presta tractament integral a infants i adolescents amb aquest trastorn i greus comorbiditats que no han respost a tractaments previs i que implica a les famílies en el procés terapèutic. Els dos projectes han estat distingits d’entre un total de 250 treballs presentats i provinents de 38 països diferents. Hervás ha afirmat a Món Terrassa que “és un reconeixement als professionals que treballen en el camp de la salut mental. És reconfortant que arribi a nivell internacional perquè ha estat difícil d’instaurar. Ara esperem que les entitats confiïn més en les nostres capacitats per trobar solucions innovadores davant situacions complicades”

En el cas de Mútua de Terrassa, és l’única entitat de tot l’Estat guardonada en tres categories diferents en tota la trajectòria dels premis. Aquestes dues distincions se sumen a les que l’entitat ja va aconseguir el passat 2015 a Chicago en el marc d’aquest mateix congrés promogut per la International Hospital Federation, quan va ser reconeguda en la categoria de Responsabilitat Social Corporativa per l’experiència “Fundació Integralia Vallès: Paradigm of Professional Integration for Disabled People”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa