MónTerrassa
Federacions islàmiques aconsellen suspendre les aglomeracions a les mesquites
  • CA
Fidels ressant en una mesquita

!--akiadsense-->

Les dues federacions islàmiques de Catalunya, la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya i la Federació del Consell Islàmic de Catalunya, han acordat aquest dilluns recomanar a totes les mesquites que suspenguin, almenys fins la tercera fase de desconfinament, les activitats religioses que impliquen aglomeracions, molt habituals en el mes sagrat del Ramadà que justament ara celebren. Així, s’aconsella suspendre les cinc oracions diàries, la pregària dels divendres, els sopars d’Iftar comunitari presencial a les mesquites després del dejuni diari del Ramadà, les xerrades o les activitats educatives en grup, entre altres.

També s’ha recomanat suspendre l’oració comunitària d’Id AlFitr, en finalitzar el mes de Ramadà d’aquest 2020. La recomanació es pren per evitar aglomeracions, molt habituals en el Ramadà, i tenint en compte les moltes mesures de seguretat sanitària que haurien de prendre els centres com desinfectar les instal·lacions, reduir almenys a la meitat l’aforament, evitar compartir llibres d’oracions i disposar de gel desinfectant, entre altres. La suspensió d’aquestes activistes continuarà fins l’arribada de la fase 3 o avançada, que començaria previsiblement a partir del 10 de juny. A tot l’estat l’estat, la Comissió Islàmica d’Espanya, ha pres la mateixa decisió.

D’altra banda, des de les dues federacions islàmiques de Catalunya han agraït l’esforç de les comunitats islàmiques que han col·laborat en múltiples activitats socials en benefici dels més desfavorits, “conscients de la seva responsabilitat per vetllar per l’interès comú”. Finalment fan una crida als musulmans a seguir complint amb responsabilitat les regles del confinament social i respectant les fases i normes de la desescalada, protegint així les seves vides i salvaguardant a la societat. També han agraït la feina dels sanitaris i altres serveis essencials i s’han compadit dels malalts i els morts per coronavirus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa