MónTerrassa
Una família de Terrassa lluita perquè els treguin els contenidors de sota casa
  • CA
El cartró omple el contenidor i els voltants
El cartró omple el contenidor i els voltants | Salvador Mirallas

!--akiadsense-->

Veïns del carrer Emperadriu Eugènia de Terrassa, al barri de Torrent d’en Pere Parres, fa anys que lluiten per tal que els moguin la bateria de contenidors de davant de casa. Es tracta de dues famílies, una de les quals viu a la planta baixa i està formada per una parella amb graus de dependència reconeguts per la Generalitat i l’Ajuntament. La seva queixa l’han fet extensiva no només al departament de Medi Ambient de Terrassa sinó també a la Síndica de Greuges, ja que consideren que estan patint un greuge en la seva qualitat de vida i una vulneració dels seus drets com a ciutadans.

La zona de reciclatge compta amb un total de set contenidors. Malgrat que semblen suficients, asseguren que “constantment es veuen desbordats a causa de la gran quantitat de deixalles que s’hi aboquen”. Salvador Miralles, afectat per aquesta situació, explica a Món Terrassa que això comporta “brutícia, desordre, males olors, però també insectes i rates”, i també “gran concentració de sorolls que pertorba el descans dels veïns, especialment de les persones delicades de salut”. El veí lamenta que es deixen escombraries “a qualsevol hora del dia i de la nit, moltes vegades es porten en cotxes, i moltes vegades es deixen fora dels contenidors”.

Bateria de contenidors a Terrassa
Bateria de contenidors a Terrassa | Salvador Mirallas

!--akiadsense-->

Malgrat les instàncies retirades que ha fet a l’Ajuntament per tal que moguin la bateria de contenidors a un altre punt, afirma que no ha estat escoltat. Ha proposat diversos punts alternatius, però totes les opcions “han estat descartades”. “Tampoc són capaços de col·locar més punts de recollida pels voltants de forma que no hi hagi tanta aglomeració en aquest punt”, lamenta.

Les dues alternatives que la Síndica de Greuges han obtingut la mateixa resposta. “Sobre la possibilitat de canviar periòdicament la ubicació dels contenidors per tal que no siguin sempre i a perpetuïtat els mateixos veïns els que hagin de patir les molèsties d’olors, sorolls i brutícia que normalment generen, la resposta ha estat que “és inviable econòmicament i que no hi ha opcions alternatives”, mentre que la proposta de fer un seguiment del servei “per tal d’evitar l’acumulació de brutícia i obstacles de pas a la vorera i molestoses evidents als veïns i veïnes del carrer”, l’Ajuntament ha manifestat que “no és possible incrementar les freqüències de determinats serveis, ja que no disposa dels recursos necessaris per incrementar-les”.

Mobles acumulats a la zona de pas al costat dels contenidors
Mobles acumulats a la zona de pas al costat dels contenidors | Salvador Mirallas

!--akiadsense-->

Els contenidors de plàstic no donen abast
Els contenidors de plàstic no donen abast | Salvador Mirallas

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa