MónTerrassa
Un exfutbolista terrassenc, guanyador del MasterChef 11

Un terrassenc exfutbolista ha estat proclamat guanyador del programa MasterChef 11. Eneko Fernández (Saragossa, 1984) ha complert el seu somni: fer un gir a la seva vida i mostrar que servia per als fogons. Feia set anys que havia penjat les botes després de ser jugador de diferents clubs, com l’Alabès, el Real Oviedo, el Sabadell o el Futbol Club Barcelona. També havia exercit com a model, per treure’s uns diners extres. Amb poc més de trenta anys va veure com passava a ser un “jubilat” i necessitava nous reptes. La cuina ha estat la seva gran salvació i s’ha convertit en la seva gran passió.

Es va presentar al concurs de RTVE amb les idees molt clares: guanyar per demostrar-se a ell mateix que podia fer-ho. Va començar poc a poc i amb calma, aprenent dels errors i acceptant les crítiques, guanyant confiança a cada ronda que passava, fins que va arribar a la final essent el clar favorit. I les apostes -fins i tot de molts dels seus competidors- no van fallar. Va ser un combat molt igualat contra l’Álex, però el terrassenc es va acabar imposant.

Un últim menú que “sorprèn” els jutges

Com? Va fer un tàrtar de carabiner (gambot), un colomí a baixa temperatura i un postre de gelat de xocolata blanca amb pebre i núvol de sucre. Eneko va sorprendre els jutges com mai. Fins i tot el xef Jordi Cruz li va reconèixer que “no coneixia” una de les textures que l’aspirant va introduir en el seu postre. Un postre que el terrassenc va voler dedicar a les seves dues filles. Tots van lloar-li l’originalitat, sabor, estètica i risc dels seus plats. L’egarenc va rebre elogis de tot el jurat, fins i tot del xef argentí Mauro Colagreco, convidat estrella de la final.

Com a guanyador, l’exfutbolista s’endú el trofeu que l’acredita com a MasterChef, la possibilitat de publicar el seu propi llibre de receptes, el Màster en Cuina, Tècnica i Producte del Basque Culinary Center, i 100 mil euros en metàl·lic.

Comparteix

Icona de pantalla completa