MónTerrassa
Estudiosos del Parc Natural plantegen crear un pla per gestionar el seu ús
  • CA

Estudiosos del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac coincideixen en la necessitat de disposar d’un pla de gestió del parc. Així ho han exposat en la X Trobada d’Estudiosos d’aquest espai natural que ha tingut lloc a la Biblioteca de Sant Vicenç de Castellet organitzada amb motiu del 50è aniversari de la seva creació. L’eix principal del debat ha estat la seva gestió i l’ús que se’n fa per part d’excursionistes, esportistes o dels mateixos que en tenen cura.

En el debat s’han posat de manifest les diferents visions que hi ha en l’ús del parc natural, tant per part de les persones que tenen cura de la seva gestió, com per part dels usuaris, ja siguin excursionistes o esportistes habituals o ocasionals, o també estudiosos dels diferents ecosistemes que aquest territori aplega.

Entre les propostes exposades, “hi ha la necessitat de disposar d’un pla de gestió del parc, que contribueixi a posar criteris pel que fa als usos dels diferents espais, i que pugui donar sortida als diferents interessos que hi conflueixen per part de col·lectius diversos”, exposen en un comunicat.

Un Parc Natural que cal protegir de les afluències massives

Tots han estat d’acord en que “aquest és un espai fràgil i molt singular que cal protegir, més enllà d’intervenir per regular-hi determinades activitats que tenen afluències massives i també en punts determinats, com pot ser el cim de la Mola, on anualment hi poden arribar a pujar 200.000 persones”.

Participants en la X Trobada d’Estudiosos del Parc Natural

En la taula rodona hi ha participat l’excap del Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, Ramon Espianach, l’exalcalde de Mura, Martí Perich, el president del Centre Excursionista de Terrassa, Xavier Bunsom, el president de la secció de natura de la Unió Excursionista de Sabadell, Francesc Macià, i la professora de facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, Núria Bonada. El debat ha estat pel diputat d’Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals, Valentí Junyent. També ha participat en la trobada Lluís Paluzié, primer cap del Servei de Parcs Naturals, a través d’una filmació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 22, 2022 | 20:07
    Ricard novembre 22, 2022 | 20:07
    El de sempre, Funcionaris i ecologistes: això són els estudiosos? Els parcs en resulten uns espais abandonats i caríssims de mantenir. "Felicitats" a tots.
  2. Icona del comentari de: Anònim a novembre 22, 2022 | 21:38
    Anònim novembre 22, 2022 | 21:38
    Ya me imagino en un futuro cercano, "acceso exclusivo a funcionarios y familias vulnerables"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa