MónTerrassa
Estudiants de Terrassa llancen a l’espai un globus amb dibuixos fets per infants malalts
Els estudiants de l’ESEIAAT amb el globus que es llançarà a l’estratosfera | UPC

!--akiadsense-->

Aquest dissabte, 4 de març, a les 11 hores, un equip de 20 estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial i Aeroespacial de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) llançarà, des de la localitat lleidatana de Seròs, un globus estratosfèric amb una càrrega ben especial a bord: 21 dibuixos realitzats per nens i nenes ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. El globus, que viatjarà a més de 25.000 metres d’altitud, està equipat amb tres càmeres que fotografiaran les obres dels infants, amb la corba terrestre, les estrelles i el sol com a teló de fons. Els impulsors de la missió són membres de la iniciativa UPC Space Program, formada per estudiantat de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial i Aeroespacial de Terrassa (ESEIAAT) i centrada a crear projectes científics relacionats amb l’espai, juntament amb estudiants del NanoSat Lab de la UPC i en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Deu.

Alumnes de secundària d’aquest municipi del Segrià assistiran al llançament del globus i l’evolució de la missió es podrà seguir en directe des de l’hospital i a través del canal de YouTube NanoSat Lab. La missió es durà a terme mitjançant un globus de làtex, equipat amb les tres càmeres fotogràfiques, un emissor de senyal per fer-ne el seguiment i una estructura cilíndrica, en el qual viatjaran els dibuixos fets per nens i nenes d’entre tres i 16 anys. La finalitat és animar i entretenir als infants hospitalitzats i, alhora, transmetre’ls la passió per l’espai.

Els petits artistes rebran, per part dels estudiants de la UPC, un diploma que certificarà l’arribada a l’estratosfera del seu dibuix i la participació en aquesta singular missió, molt similar a les que es fan habitualment per comprovar que aparells, càrregues o materials que s’han d’enviar a l’espai suportaran les condicions en aquesta capa de l’atmosfera. El llançament es podrà seguir en directe a través d’un canal propi del NanoSat Lab a YouTube, gràcies a una tecnologia per realitzar enllaços de comunicacions per satèl·lit desenvolupada per aquest laboratori de la UPC. S’habilitarà una sala a l’hospital, que farà funció de centre de control, obert només als nens i les seves famílies perquè puguin fer el seguiment del globus en directe i fer el compte enrere del llançament. A més, els estudiants de l’ESEIAAT han preparat un programa d’activitats de divulgació sobre l’espai adreçades als petits i joves que faran el seguiment de la missió, tant des de l’Hospital de Sant Joan de Déu com des de la població de Seròs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Perdoneu... a març 04, 2017 | 18:19
    Perdoneu... març 04, 2017 | 18:19
    La meva pregunta és: que passa quan el globus es destrueix i el contingut cau? Es controla el lloc de caiguda per a prevenir accidents?

Nou comentari

Comparteix