MónTerrassa
S’estrena el gran mural de l’edifici d’Economia Social i Solidària
  • CA

El futur edifici de l’Economia Social i Solidària (ESS), “La Muntanyeta” de Vallparadís, ha estrenat un nou mural. La tinent d’alcalde de Promoció econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín, i el regidor d’Economia Social i Innovació, Pep Forn, han presentat aquesta tarda el mural artístic, que porta per títol “Sembrant Ciutat”, i que ha estat realitzat per l’artista Albert Garcia, de Majara Studios, entitat dins de “El Corralito”. Es tracta d’un mural que ocupa tota la façana de l’edifici, visible des de les piscines de Vallparadís, i que sens dubte no passa desapercebut.

El mural, que ha estat escollit entre tres propostes valorades per un jurat participatiu, té l’objectiu de representar el concepte de l’Economia Social i Solidària. Garcia ha explicat que per fer-lo “vam investigar el que era l’Economia Social i Solidària, vam fer una recerca d’imatges a l’Arxiu Municipal de Terrassa, i a partir d’unes composicions i il·lustracions, vam començar a crear una narrativa visual que intentés expressar un tret d’accions comunitàries i socials”.

Mural del futur edifici de l’Economia Social i Solidària | Laura Gómez

Així doncs, al mural s’hi poden veure imatges d’unes dones cuinant juntes al carrer, uns joves fent una assemblea i pintant cartells, uns treballadors de la piscina de Vallparadís, unes il·lustracions de repartidors, gent fent esport de manera col·lectiva, una tomaquera per representar el creixement del treball social, i uns jardiners. Totes aquestes accions comunitàries i socials, volen transmetre que l’ESS ha d’estar present en tot el cicle de l’activitat econòmica, des de la producció a la comercialització per arribar al consum, amb una ciutadania conscient i responsable que ajudi a aquest canvi i a la millora de model centrat en les necessitats de les persones.

Forn ha afirmat que han encarregat la tasca de pintar el mural a una entitat cultural per posar en evidència l’estreta relació entre el món cultural egarenc i l’economia social i solidària, així com difondre els seus valors: la democràcia; la participació dins dels projectes d’activitat; la sostenibilitat ambiental i social; i la importància del comerç local i de proximitat i de petits projectes emprenedors i col·lectius que milloren la ciutat i fan xarxa. També ha subratllat que aquesta façana “farà l’Economia Social i Solidària molt més visible, és un aparador impressionant”.

Futur edifici de l’Economia Social i Solidària

Aquest futur espai que ocupava l’antic restaurant La Muntanyeta vol ser un lloc es d’on es puguin promoure els valors i enfortir l’Economia Social i Solidària a la ciutat, a més d’acollir i impulsar noves iniciatives.

El regidor ha comentat que “estem treballant amb el projecte executiu i esperem que a finals d’aquest any o principis de l’any que ve puguem avançar en el que ha de ser aquest nou equipament”. Lamenta no poder anar més ràpid, “però les limitacions pressupostaries de l’Ajuntament ens ho limiten a hores d’ara”. Per la seva banda, Marín ha afirmat que “Terrassa és una ciutat puntera en impuls de l’ESS gràcies a un fort teixit associatiu i suport de polítiques públiques en la mateixa línia”, i ha conclòs que “l’Equip de govern vol donar molta importància a aquest model d’economia més justa i que aporta valor econòmic i social a la ciutat”.

Mural del futur edifici de l’Economia Social i Solidària | Laura Gómez

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa