MónTerrassa
L’estrena del CAP Can Roca de Terrassa, s’ajorna
  • CA

A finals de l’any passat, el govern municipal informava que el CAP de Can Roca entraria en funcionament al primer trimestre de 2022. Doncs bé, entrant ja al mes de març, el termini ja se sap que no es complirà. Fonts municipals ha informat a Món Terrassa que l’obertura del nou equipament està prevista per als “propers mesos”, sense entrar a especificar quan.

Cal dir però que no és pas que les obres hagin quedat aturades. En aquests moments, s’ha entrat en “fase d’equipament”, és a dir, l’estructura externa ja està feta i s’està procedint a incorporar-hi tot aquell material necessari perquè el Centre d’Atenció Primària pugui desenvolupar la seva activitat amb normalitat. A més, en les darreres reunions que s’han mantingut entre el departament de Salut i l’Ajuntament de Terrassa s’ha organitzat -encara sense data fixada- una visita tècnica al CAP per conèixer-ne de prop la seva evolució.

Nova ABS creada

Recordem que el primer pas perquè el CAP entri en funcionament ja està fet. Salut va donar el vistiplau per crear una nova Àrea Bàsica de Salut, focalitzada en Can Roca, i que va destinada a “descongestionar” els CAP Rambla (amb prop de 7.000 usuaris) i Nord. La futura ABS estarà situada en aquesta zona del nord-oest de la ciutat, i donarà cobertura als barris de Can Tusell, Pla del Bon Aire, Can Roca i Can Colomer. També en formaran part Poble Nou i pràcticament la totalitat de Zona Esportiva, i un sector de Sant Pere Nord.

Amb el CAP Can Roca, Terrassa tindrà un total de vuit Centres d’Atenció Primària (Terrassa Nord, Rambla, Sant Llàtzer, Est, Oest, Sud i Antoni Creus). Tanmateix, des de les entitats veïnals i des de la Plataforma per a la Sanitat Pública es considera “insuficient”, i reclamen la construcció d’almenys 2 CAPs més, un dels quals per a la zona Sud de la ciutat que també es comença a mobilitzar i protestar per la situació de congestió, i un per la zona Nord. A més de dos CUAPS o centres d’urgències d’atenció primària.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cristina a juny 14, 2022 | 21:35
    Cristina juny 14, 2022 | 21:35
    Per quan el cap can roca???

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa