MónTerrassa
Estacions de FGC tindran màquines que recompensen per reciclar
  • CA
Font, Tost i Balaguer, aquest divendres a l'Espai Provença d'FGC
Font, Tost i Balaguer, aquest divendres a l’Espai Provença d’FGC | FGC

!--akiadsense-->

Per primera vegada, els catalans podran reciclar llaunes i ampolles de plàstic de begudes quan es trobin a les estacions de tren de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FCG) i obtenir recompenses en fer-ho. Això és possible gràcies a què FGC i Ecoembes, l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos, han instal·lat màquines de reciclatge en 10 estacions de l’àrea metropolitana de Barcelona. La iniciativa s’han presentat a l’Espai Provença en un acte en què hi ha participat el president d’FGC, Ricard Font; el gerent d’Ecoembes a Catalunya, Xavier Balaguer, i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost.

Aquestes màquines de reciclar formen part de RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes i pel qual, a més de cuidar el medi ambient donant una segona vida a aquests residus, els ciutadans rebran recompenses amb les quals fomentar el transport sostenible (participant en sortejos per aconseguir bitllets de tren o patinets elèctrics) o ajudar els que més ho necessiten (contribuint a ajudar al Banc d’Aliments de Catalunya), entre d’altres. Aquest sistema ja funciona als contenidors grocs de 16 municipis catalans.

Des d’avui ja hi haurà màquines de reciclatge instal·lades a les estacions de Provença, Martorell Central, Pl. Espanya, Sarrià, L’Hospitalet Av. Carrilet, Universitat Autònoma, Sabadell Plaça Major, La Creu Alta, Can Feu | Gràcia i Vallparadís Universitat. A partir de la setmana vinent, també n’hi haurà a Pl. Catalunya, Terrassa Rambla, Almeda, Igualada i Manresa Baixador. En total, a finals de novembre hi haurà 15 màquines en 15 estacions i de cara a finals d’any està previst que se n’instal·lin més en altres localitzacions.

Com funcionen les màquines

Fer ús de la màquina de RECICLOS és molt senzill: els ciutadans només han de connectar-se a webapp, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar, depositar-lo a una de les màquines disponibles i escanejar el codi QR que apareixerà a la pantalla. En fer-ho, obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran canviar per diferents recompenses disponibles.

Amb els incentius que rebin per reciclar a les màquines de les estacions d’FGC, la ciutadania podrà escollir fomentar el transport sostenible obtenint, entre altres premis, participacions en sortejos per bitllets de Ferrocarrils o patinets elèctrics. També podran contribuir a altres causes de caràcter solidari per ajudar la comunitat, tenint l’oportunitat de donar els seus punts al Banc d’Aliments de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa