MónTerrassa
Espinàs parla a Terrassa de l’ofici d’escriure i l’estimada Olivetti
Josep Maria Espinàs | mNACTEC

El proper dimecres, dia 30, a les 18.30h, el mNACTEC acull una xerrada a càrrec de Josep Maria Espinàs. Del seu ofici a partir de la relació que manté amb la seva màquina d’escriure, una Hispano-Olivetti Studio 46, amb la qual escriu els seus llibres i articles. En un acte conduït per la periodista Montse Prat, descobrirem com treballa Josep Maria Espinàs i farem un repàs de la seva trajectòria i de les seves obres. Activitat relacionada amb l’exposició temporal “Màquines d’escriure, està organitzada amb la col·laboració de la Biblioteca Central de Terrassa. Entrada lliure.

En un article a El Periódico de Catalunya, Josep Maria Espinàs explicava la relació amb la seva màquina d’escriure: “Jo estic enamorat de la meva Olivetti mecànica perquè sento com em parla. I quan m’aturo, pensant si dic això i dic allò, i com ho diré, el seu silenci m’avisa que si continuo aturat no arribaré enlloc. «¡Les tecles t’esperen, noi!», em diu. No vull pas fer-la quedar malament. I sense saber per què, de cop el teclat es posa en marxa, perquè jo pugui escoltar com treballa i animar-me a continuar”. En diverses ocasions, l’autor també ha relacionat el so del tecleig de la seva màquina d’escriure amb la vida: “El soroll de l’Olivetti em fa sentir viu”.

Josep M. Espinàs (Barcelona, 1927). Ha construït una obra literària de gran abast en diversos camps. Es va iniciar com a novel·lista, gènere en què va obtenir els premis Joanot Martorell i Sant Jordi. També va guanyar el Víctor Català per a llibres de contes. Més endavant va tornar a la ficció amb la novel·la Vermell i passa i el llibre de narracions Un racó de paraigua. Ha fet una singular aportació a la literatura de viatges amb nombrosos recorreguts a peu per diferents territoris de Catalunya, Castella, Andalusia, Galícia, el País Basc, el País Valencià i Mallorca, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa