MónTerrassa
Espais artístics recuperats de Terrassa busquen aliances amb entitats del sud d’Europa
  • CA

L’associació terrassenca Víbria Intercultural, especialitzada en mobilitat internacional, acull aquests dies una reunió amb professionals juvenils de Portugal, Itàlia i França, en el marc del projecte Re-generation+ sobre regeneració urbana enfocada al sector artístic i cultural. La idea del projecte parteix de la necessitat d’impulsar iniciatives locals de recuperació d’espais amb finalitats artístiques i culturals en un moment en què la Covid ha afectat negativament el sector. La iniciativa posa en contacte 12 associacions de 4 països, a fi de que desenvolupin projectes artístics plegats.

D’aquesta manera, durant tot l’any, els participants del projecte tindran l’oportunitat de viatjar a França, Itàlia i Portugal, descobrir espais recuperats que actualment alberguen activitats artístiques, tot fent una estada inmersiva que els permeti aprendre els uns dels altres sobre emprenedoria, creativitat, finançament, sostenibilitat i projectes europeus.

Durant aquesta primera reunió a Terrassa s’han visitat espais com el Vapor Ros, en una trobada en la qual la Plataforma en defensa de l’espai ha pogut explicar la situació actual i els objectius que persegueixen. També van veure l’espai de creació artística Magneti Studio, i aquest dimecres es visita l’Ateneu Candela, l’entitat de circ Tub d’Assaig i el Galliner, l’actual espai de creació de Corralito. Tots ells amb un tret en comú, són entitats que han retornat la vida a espais degradats, abandonats o creats amb finalitats diverses en el seu origen.

Visita a espais recuperats de Terrassa per a la creació artística | La Víbria
Visita a espais recuperats de Terrassa per a la creació artística | La Víbria

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa