Espais artístics recuperats de Terrassa busquen aliances amb entitats del sud d’Europa

La Vibria Intercultural posa en contacte professionals de Portugal, França i Itàlia amb projectes que han donat vida espais degradats de la ciutat

L’associació terrassenca Víbria Intercultural, especialitzada en mobilitat internacional, acull aquests dies una reunió amb professionals juvenils de Portugal, Itàlia i França, en el marc del projecte Re-generation+ sobre regeneració urbana enfocada al sector artístic i cultural. La idea del projecte parteix de la necessitat d’impulsar iniciatives locals de recuperació d’espais amb finalitats artístiques i culturals en un moment en què la Covid ha afectat negativament el sector. La iniciativa posa en contacte 12 associacions de 4 països, a fi de que desenvolupin projectes artístics plegats.

D’aquesta manera, durant tot l’any, els participants del projecte tindran l’oportunitat de viatjar a França, Itàlia i Portugal, descobrir espais recuperats que actualment alberguen activitats artístiques, tot fent una estada inmersiva que els permeti aprendre els uns dels altres sobre emprenedoria, creativitat, finançament, sostenibilitat i projectes europeus.

Durant aquesta primera reunió a Terrassa s’han visitat espais com el Vapor Ros, en una trobada en la qual la Plataforma en defensa de l’espai ha pogut explicar la situació actual i els objectius que persegueixen. També van veure l’espai de creació artística Magneti Studio, i aquest dimecres es visita l’Ateneu Candela, l’entitat de circ Tub d’Assaig i el Galliner, l’actual espai de creació de Corralito. Tots ells amb un tret en comú, són entitats que han retornat la vida a espais degradats, abandonats o creats amb finalitats diverses en el seu origen.

Visita a espais recuperats de Terrassa per a la creació artística | La Víbria
Visita a espais recuperats de Terrassa per a la creació artística | La Víbria

Nou comentari