MónTerrassa
L’Església aposta per promocionar el seu patrimoni cultural mil·lenari
  • CA

L’Església catalana aposta per promocionar el seu patrimoni cultural mil·lenari. El valor del que ofereix és incalculable, i forma part de la història del país. I es vol que es conegui encara més, que es descobreixi.

Més de 300 activitats per donar a conèixer el valor patrimonial d’unes 180 esglésies d’arreu del territori, la creació d’una xarxa que reuneix esglésies amb valor patrimonial notable i una oferta turística pròpia o 40 sessions per formar tècnics i professionals en diferents àmbits són alguns exemples de l’acció de Catalonia Sacra en els seus primers 10 anys de vida. Aquesta iniciativa dels deu bisbats amb seu a Catalunya per donar raó del patrimoni cultural de l’Església i donar-lo a conèixer acaba de complir 10 anys. Catalonia Sacra ha celebrat l’efemèride en un acte a l’església del Monestir de Sant Pau del Camp de (Barcelona) on hi han participat -entre d’altres- els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i representants institucionals.

Una porta d’entrada al cristianisme

Salvador Giménez, bisbe de Lleida i president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sacre (SICPAS) que és l’organització que lidera Catalonia Sacra, ha sintetitzat els reptes pels propers anys. «Cap endins, millorant la gestió global dels nostres equipaments i amb una més àmplia cooperació entre ells»; i cap enfora, «sumant còmplices i col·laboradors» que facilitin la gestió, manteniment i conservació i fent del patrimoni cultural una portada d’entrada al cristianisme; perquè visitar aquest patrimoni també té «un valor religiós».

10 anys

Catalonia Sacra es va presentar públicament el 19 de juliol de 2012 en un acte a la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Aquesta iniciativa del Secretariat Interdiocesà de Conservació i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS), que reuneix els delegats del patrimoni cultural de tots els bisbats, va néixer per donar a conèixer i facilitar l’accés a bona part del patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església.

En aquests 10 anys, Catalonia Sacra ha organitzat una programació anual de més de 40 activitats; ha realitzat iniciatives en el camp de la formació per a guies, gestors patrimonials, agents turístics amb un curs propi itinerant pel territori; ha impulsat la “Xarxa CS”, amb un treball coordinat d’esglésies catalanes amb alt valor patrimonial per a millorar l’atenció al visitant i la gestió de l’espai; ha empès l’activitat turística amb la creació d’un catàleg d’activitats guiades al voltant del patrimoni; i ha dialogat amb diferents entitats culturals i administracions públiques per tal de posar, junts, el patrimoni cultural al servei de la societat.

Galeria
https://mega.nz/folder/f59jWCwS#MVJXen5oCbCewFpHmR_tMg

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa