MónTerrassa
FOTOS | L’ESEIAAT de Terrassa vota abolir la monarquia
  • CA
Referèndum dels estudiants de la UPC a Terrassa sobre la monarquia | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Seguint la iniciativa dels estudiants de la UAM, UCM, UPM, UB i UPF, la Delegació d’Estudiants de l’ESEIAAT de la UPC han organitzat aquest dimecres 5 de desembre, un referèndum simbòlic a la monarquia. El referèndum s’ha dut a terme durant tot el dia, i a fins a les sis de la tarda, al vestíbul de l’escola i hi han pogut votar tots els membres de la comunitat universitària del centre (estudiants, professorat i personal no docent), que en total sumen al voltant de 4.500 persones amb dret a vot en aquest referèndum, i que estan incloses en el cens.

Tot i que l’abast de la convocatòria és tan sols per a la comunitat ESEIAAT, també s’ha habilitat una mesa per a gent d’altres escoles on es podrà votar amb el carnet de la UPC.

Resultats del referèndum

Participació: 1056 vots; 24,45%

Estàs a favor d’abolir la monarquia?

Si: 1023 vots; 95,97%

No: 33 vots; 3,1%

B: 3 vots; 0,28%

Estàs a favor de l’obertura de processos constituents?

Si: 1012 vots; 94,93%

No: 16 vots; 1,5%

B: 32 vots; 3,0%

!--akiadsense-->

Els organitzadors manifesten que l’objectiu del referèndum ha estat “poder recollir l’opinió de la comunitat universitària entorn a un tema del qual l’estat no ens deixa opinar: la monarquia”. D’altra banda, també volen obrir el debat sobre aquest tema, ja que creuen que “com a ciutadans tenim dret a decidir sobre el règim en el qual vivim; i esperem que aquesta iniciativa derivi en un referèndum vinculant organitzat pel govern per poder decidir sobre si volem, o no, un rei”.

Aquest referèndum ha tingut dues preguntes:

  • Estàs a favor d’abolir la monarquia com a forma d’estat i instaurar una república?

  • En cas afirmatiu, estas a favor de l’obertura de processos constituents per decidir quin tipus de república?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa