MónTerrassa
Les escoles bressol de Terrassa reclamen una baixada urgent de ràtios

Segon dia de protestes dels treballadors de les escoles bressol de Terrassa. Aquest dimecres, 16 de març, representants de les llars d’infants de la nostra ciutat s’han concentrat davant de l’Ajuntament, al Raval de Montserrat, per fer sentir les seves reivindicacions, en el marc general de la convocatòria de vaga d’Educació. Des de la Comissió d’Escoles Bressol de Terrassa han volgut visibilitzar els problemes que venen arrossegant ja des d’abans de la pandèmia de la Covid-19.

La directora de l’EMB Somriures, Maika Hernández, ha explicat a Món Terrassa quines són les demandes que es fan. “Reclamem una baixada de ràtios real. Les educadores no arribem a cobrir les necessitats de l’etapa, les aules estan massificades i les mans no arriben. Volem acompanyar els processos d’aprenentatge, no només apagar focs”, ha subratllat. Denuncien el cinisme d’Educació en dir que es prenen mesures en el calendari per assemblar-se a Europa, però que obvien que “a molts països europeus la ràtio és d’un mestre per cada sis alumnes”. Sobre el tema de les ràtios, hi ha especial preocupació per la gestió a les estones de menjar i dormir, ja que cada infant necessita molta atenció i no entenen com una sola persona pot ocupar-se de sis nadons d’entre 4 i 12 mesos en una hora. A més, reclamen “més ajuda i suport per poder atendre infants amb necessitats educatives especials”.

Protesta de les escoles bressol de Terrassa per demanar una baixada de ràtios i més personal | Ramon Navarro

Amb el suport de les famílies

Hernández recalca que el més urgent és “canviar la mirada vers l’infant i les seves necessitats, perquè a la bressol acompanyem processos d’aprenentatge i amb les ràtios actuals això es fa impossible”. En aquest sentit creuen que una bona solució, a més de tenir menys nens per classe, seria “agilitzar el procés de substitucions i contractar itinerants de manera indefinida“. I demanen el suport i la veu de les famílies, per fer-se seva també aquesta lluita, “hem de fer pinya, hem de defensar un servei digne a les escoles bressol”, sentencien des de la Comissió d’Escoles Bressol de Terrassa.

I els treballadors de les escoles bressol no estan sols. També des de diverses Associacions de Familiars d’Alumnes (AFA) han volgut mostrar la seva solidaritat amb les protestes. Per exemple, Sandra González, presidenta de l’AFA Somriures, ha volgut deixar clar el “suport total a les educadores. Lluitem per una educació de qualitat, des de 0-3 en endavant”, ha dit a Món Terrassa.

Des de la Comissió d’Escoles Bressol no descarten mantenir les protestes tant temps com faci falta, fins que quedin clares les seves reivindicacions i fins que se’ls aporti alguna solució. Recordem que a Terrassa hi ha 11 Escoles Bressol Municipals, gestionades per l’Ajuntament de Terrassa, i 3 Llars d’Infants titularitat de la Generalitat.

Protesta de les escoles bressol de Terrassa per demanar una baixada de ràtios i més personal | Ramon Navarro

Nou comentari

Comparteix