Una escola de Terrassa té un total de 276 persons confinades per la pandèmia de Covid 19, segons dades del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Es tracta del centre edicatiu Vedruna Vall, situat en ple rovell de l’ou del nucli urbà. L’escola té confinats 274 alumnes de 10 grups i dos docents. En els darrers 10 dies s’han comptabilitzat 40 positius.

Al Francesc Aldea hi ha una persona confinada; al Josep Ventalló i Vintró, 18; a Les Arenes, 19; a Sant Llorenç del Munt, 23; a l’Institut Terrassa, una; a l’Egaram dotze; al Montserrat Roig, una; al Santa Eulàlia, dues; al Sagrado Corazon de Jesús 24;.

En alguns centres de Matadepera, la situació també és molt preocupant. És el cas de l’Escola Ginesta, amb sis grups confinats i 136 persones confinades.

A Castellbisbal, dos dels nou centres tenen grups confinats. A l’escola Els Arenys hi ha 132 persones confinades; a l’Institut Castellbisbal, 13, i a l’escola-institut Les Vinyes, 34.

Ullastrell, Viladecavalls i Rellinars registren o casos.

Les dades dels casos covid-19 als centres educatius s’obtenen del buidatge de les dades que cada centre introdueix a l’aplicació Traçacovid. Aquesta aplicació dona suport als centres educatius en el marc del Protocol de casos covid-19 als centres educatius.

El dissabte, al global de Catalunya, pujaven a 295 els grups escolars confinats i hi havia 8.488 persones en quarantena.

Segons dades d’avui facilitades pel Departament de Salut, la Rt continua a l’alça, puja una centèsima més i se situa en 1,09. Pel que fa al risc de rebrot, es manté inalterat a 66. Salut declara 16 hospitalitzats en les darreres hores (413) però un crític menys ingressat a les UCI, que passen de 127 a 126.

La regió metropolitana nord, que inclou Terrassa i el Vallès Occidetal, suma 228.647 confirmats per PCR/TA des de l’inici de la pandèmia (+34) i 250.159 amb totes les proves. Des de l’inici de la pandèmia el territori ha registrat 5.291 defuncions, cap més.

El risc de rebrot baixa dos punts i se situa en 52.

Nou comentari