MónTerrassa
Escodi assessora el petit comerç amb la secció TIPS de la web
  • CA

L’Escola universitària de Comerç i Distribució (Escodi-UB) ha obert a la seva pàgina web https://escodi.com/tips-retail/ una nova secció de consells i bones practiques (Tips) adreçada al petit comerç urbà de proximitat per donar-li eines que els ajudin a afrontar l’actual situació, provocada per l’alerta sanitària del COVID-19, i el procés de re apertura quan aquesta s’aixequi. Mai, com ara, tots en som conscients de com són de diferents les ciutats quan el comerç de proximitat deixa d’obrir les seves portes cada dia, i es tracta d’implementar totes les mesures possibles perquè les “nostres” botigues continuïn funcionant i a ple rendiment quan finalitzi la pandèmia.

Escodi, amb aquesta nova secció, pretén compartir l’expertesa dels seus docents amb el sector per col·laborar a superar aquesta situació. En la secció Tips, els comerciants trobaran en format de vídeos de curta durada les reflexions, propostes, suggeriments i catàleg de bones pràctiques que els membres de l’equip docent d’Escodi ha preparat perquè el sector pugui afrontar el futur proper. Aquests vídeos s’aniran incorporant de forma periòdica a la pàgina web d’Escodi i tractaran temes diversos com mesures a prendre mentre s’han de mantenir les persianes abaixades; noves tendències de consum quan acabi l’alerta sanitària; què és el que s’ha d’afrontar de forma prioritària en el moment de la re apertura…

L’equip docent d’Escodi està integrat per professionals de molts diversos àmbits del sector del retail. Són docents, però també exerceixen i coneixen de primera mà els problemes del sector i les seves potencialitats. Les seves aportacions poden ajudar-los a prendre decisions, a reorientar el seu pla de negoci, a afrontar els nous reptes, a conèixer el client i com treure’n rendiment d’aquest coneixement, a organitzar l’explotació del seu comerç… en definitiva a sumar a la seva experiència com a retailer tot allò que el pot ajudar a prendre millors decisions.

“No hem d’oblidar que més de 48 mil establiments de comerç minorista a Catalunya, on treballen 144 mil persones, i amb una facturació agregada de prop de 20 mil milions d’euros l’any, s’han vist obligats a tancar temporalment els seus negocis. Així mateix molts dels establiments que han obert per raó d’abastiment de productes essencials o bàsics han vist reduïda dràsticament la seva facturació. D’aquesta ens en sortirem, sense cap dubte, però és absolutament necessari preparar com reobrir les persianes, perquè és indubtablement que el món que ens envolta haurà canviat i amb ell el client-consumidor.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa