MónTerrassa
Entitats reclamen “més control” sobre les residències d’avis de Terrassa
  • CA

La comissió per a les Residències Públiques de Terrassa -formada per entitats veïnals i socials de la ciutat- ha emès un comunicat aquest diumenge davant la situació actual de pandèmia de Covid-19 i l’afectació que ha tingut amargament en les residències de la ciutat. La plataforma ofereix a l’Ajuntament de Terrassa la seva “col·laboració” per tirar endavant polítiques que condueixin “a elaborar un pla d’acció i de futur realista per a la gent gran i les persones dependents”.

No obstant, també demana al govern de Terrassa i a la Generalitat que, en virtut de la transparència, faci públiques les dades concretes de l’estat actual de les residències a Terrassa i comarca, tant pel que fa al nombre de residències de promoció i gestió pública, de promoció i gestió social amb places concertades i de promoció i gestió mercantil amb places concertades. Com també el nombre de places existents de cada modalitat i la situació actual en què es troben. La Comissió recorda que és una de les demandes “que s’ha fet en repetides ocasions”.

Així mateix, demanen que a partir d’ara es faci “un millor control de les residències, tant públiques com privades, amb millors salaris i atencions per a les persones treballadores i una millor organització interna per tal de minimitzar els efectes de possibles futures pandèmies o rebrots de l’actual com diuen els experts que pot succeir”. Finalment, la comissió manifesta que s’ha d’assegurar facilitar a tots els treballadors de sanitat, residències i cures de dependència “tot el material de protecció necessari i tota la formació i informació per tirar endavant amb seguretat les seves respectives tasques”.

El comunicat també expressa la petició a la classe política en general que, “de forma immediata i urgent”, prioritzin i adoptin polítiques per una gestió pública de tots els temes de caire social, i que comencin a treballar i traslladin aquestes polítiques a tots els seus àmbits competencials ja siguin locals, autonòmics o estatals. “Ha quedat clar, que moltes coses han de canviar arran del que estem patint, i no podem perdre ni un moment més”, sentencien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa