MónTerrassa
Es confirma l’obertura de l’institut Joan Marquès a Terrassa
Escola Joan Marquès, a Terrassa
Escola Joan Marquès, a Terrassa | G-M

!--akiadsense-->

El Departament d’Ensenyament crearà set nous centres i tres instituts escola per donar resposta a les necessitats d’escolarització del curs 2018-19. És una de les principals novetats del procés de preinscripció i matrícula de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria de cara al curs vinent, en què també destaquen la compactació del calendari, la consolidació de les mesures de control per a detectar el frau i el fet que els centres hauran d’informar sobre la disponibilitat de menús especials per malalties cròniques. A més, es manté l’aposta per l’equitat en els processos d’escolarització en el marc de la corresponsabilitat amb els municipis.

Enguany les famílies que no tinguin plaça assignada als centres demanats en la sol·licitud de preinscripció podran ampliar la llista de centres a partir de les vacants existents. Així doncs, aquestes famílies rebran una comunicació per correu electrònic on podran accedir, d’una forma restringida, a totes les vacants existents i podran ampliar els centres demanats a la seva petició de preinscripció mantenint la puntuació inicial. Després es durà a terme l’assignació de places d’acord amb les noves demandes de les famílies.

Una altra de les novetats és que es consolidaran les mesures de control per a detectar el frau, a través de revisions de documentació que durà a terme el personal especialitzat del Departament. A més, en el cas de les malalties cròniques del sistema digestiu, endocrí o metabòlic, en l’informe o certificat mèdic que han de presentar les famílies, s’haurà d’especificar de quina malaltia es tracta i el diagnòstic s’haurà de fer d’acord amb els criteris del Departament de Salut. També es tindrà en compte l’existència o no de menús especials per a aquestes malalties en el centre de la primera petició. En aquest sentit, els centres han d’informar sobre la disponibilitat d’aquests menús especials.

Una altra de les novetats és la modificació del mapa escolar, en què hi hauran set nous centres en relació al curs anterior. Pel que fa als ensenyaments d’infantil i primària, es crea l’Escola Auditori de Barcelona al districte de Sant Martí. En l’etapa de secundària es creen l’Institut Nou de l’Hospitalet de Llobregat, l’Institut de Santa Coloma de Gramenet, l’Institut 22 @ de Barcelona al districte de Sant Martí, l’Institut de Mollerussa, l’Institut Ca n’Oriac de Sabadell i l’Institut Joan Marquès de Terrassa, el qual se situarà en el mateix terreny on es troba l’escola infantili primària, al barri de Sant Pere Nord.

Ensenyament continua l’aposta per la creació d’Instituts Escola, de comú acord amb les entitats municipalistes, que preveu aquest model en entorns complexes o situacions geogràfiques específiques. El model potencia, en aquests entorns, la relació amb les famílies, fent que aquesta sigui més intensa i continuada, especialment en el canvi cap a la secundària. Així mateix, facilita el coneixement de l’alumnat i de la seva realitat social, fet que permet prevenir l’absentisme escolar i l’abandonament escolar prematur i millorar la continuïtat educativa.

Nou comentari

Comparteix