MónTerrassa
En marxa un enorme mural al Casal de Sant Pere amb la història del barri

L’exterior del casal del barri de Sant Pere de Terrassa s’ha transformat. Un enorme ‘grafitti’ s’estén a la façana del casal, ubicat al passeig Vint-i-dos de juliol, que mostra l’evolució del barri, la seva història, i el pas del temps. El mural incorpora diferents edificis emblemàtics del barri i imatges del passat, com el mercat de Sant Pere o l’abans del soterrament de les vies del tren de Renfe a Terrassa. El mural s’ha impulsat “amb moltes ganes i il·lusió” des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Pere, expliquen a Món Terrassa.

La idea de crear un mural va sorgir arran d’un taller per aprendre a fer ‘graffitis’. L’associació tenia clar que volien dur a terme algun projecte d’aquestes característiques, i gràcies a aquest curs ho van tenir clar: Un graffiti a la façana del casal que plasmés la història del barri i el seu pas del temps. El mural -que està en procés- l’han dut a terme dos graffiters terrassencs, Josh i Albert.

Un mural que posa la mirada en el passat del barri de Sant Pere

El mural ocupa les dues parets del casal, la dels passeig Vint-i-dos de Juliol i la del carrer de Pintor Viver, i les dues estan protagonitzades per dones. La façana del passeig s’hi mostra una nena petita que bufa una flor amb el barri de Sant Pere de Fons i un dels seus edificis més coneguts, el mercat de Sant Pere. A l’altra façana s’hi pot observar una dona gran, i de fons, l’edifici de l’estació de Rodalies Renfe anys enrere, quan les vies del tren encara no estaven soterrades.

Gran mural al casal de Sant Pere de Terrassa | Cedida
Gran mural al casal de Sant Pere de Terrassa | Cedida

El futur també està present en el mural

Els colors principals son el sèpia, blanc i negre, però també es dibuixarà una part amb colors més vius que representa l’evolució i el futur. El mural s’acabarà a tocar de les plaques solars que ocupen part de la façana, també un símbol d’evolució i de mirar cap a endavant.

L’associació va anunciar la posada en marxa del mural a inicis d’aquesta setmana a les xarxes socials, concretament el 3 d’octubre: “Avui comença a prendre forma el mural del casal del nostre barri!”, escrivien. Preveuen que es pugui acabar la setmana vinent, però encara no hi ha una data concreta d’inauguració.

El mural afecta concretament les façanes del passeig Vint-i-dos de juliol i del carrer de Pintor Viver

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa