MónTerrassa
Uns senglars es passegen xino-xano per Nacions Unides de Terrassa

Uns senglars s’han passejat aquesta nit de dilluns a dimarts tot xino-xano pel parc de les Nacions Unides de Terrassa. La presència de porcs salvatges al nucli urbà és cada cop més freqüent i l’ús del mòbil ha fet que cada cop se’n captin més.

Uns senglars es passegen xino-xano per Nacions Unides/Elisabeth Escoda

El que sembla una evidència és que aquests animas han perdut la por a la gent i als vehicles que circulen per la ciutat, com ho demostren les fotos que ens ha fet arribar a aquest mitjà Elisabeth Escoda. A voltes, fa la impressió que fins i tot coneguin els codis de circulació, perquè a alguns dels senglars que es van veure a Nacions Unides creuen gairebé per un pas de vianants. Altres, romanen aturats a la vorera.

Sengtlars al costat d’un pas de vianants/Elisabeth Escoda

La sobrepoblació de porcs salvatges a les nostres contrades és un problema greu i habitants de Matadepera o de Rellinars se’ls ha trobat dins dels seus jardins, que han acabat destrossats. Per intentar reduir el nombre dels que hi ha al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac s’han fet tractaments anticonceptius i batudes de caça.

Però ara per ara no tenen cap depredador i es reprodueixen amb facilitat. I han descobert que quan a l’espai natural els manca aigua i menjar sempre poden baixar als nuclis habitats, on poden trobar aliment en contenidors. A més a més, disposen de molts corredors per anar des del seu hàbitat fins al nucli urbà de Terrassa, con la xarxa de rieres, i la proximitat de molts boscos a les cases. Tenen camins de connexió per una entrada i sortida ràpida, lligada a espais verts que s’ajunten amb els espais naturals. Pràcticament, s’han vist en un moment o altre senglars a tots els barris egarencs.

Senglar en un arbre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa