MónTerrassa
Enderroc de la darrera nau del Vapor Niquet de Terrassa
  • CA
Solar del Vapor Niquet
Solar del Vapor Niquet | J. M.O.

!--akiadsense-->

El Vapor Niquet es converteix en un gran solar. Acabe d’enderrocar l’edifici que s’hi aixecava. S’ha deixat dempeus la xdmeneia, que està protegida. El Vapor Niquet va ser inaugurat el dia 16 d’octubre de l’any 1892. Els anys 1931-1932 l’empresari terrassenc Miquel Abad i Ribera va bastir una fàbrica de pues i lliços.

A finals del segle XIX, tres industrials francesos de Reims, Ernest Niquet i els seus socis F. Greorffroy i A. Prevost, van fundar a Terrassa la societat Niquet i Companyia. Van fer edificar un vapor a la carretera de Martorell, cantonada amb el carrer del Concili Egarenc. Van encarregar l’edificació de la fàbrica a l’arquitecte Llàtzer Matalonga que va construir un edifici de 4.000 m2, sobre una hectàrea de terreny de 16.700. El dia 16 d’octubre del 1892 es va inaugurar amb tota solemnitat la nova indústria de vapor.

La xemeneia de la fàbrica Abad Ribera de Terrassa es troba al sud de Terrassa. A la carretera de Martorell, 29, i els carrers del Concili Egarenc i de Fortuny, al barri de La Cogullada. Xemeneia troncocònica de maó, amb el fust protegit per cèrcols metàl·lics i rematada per un collarí, adossada al mur exterior de l’antiga fàbrica metal·lúrgica d’utillatge tèxtil Abad Ribera. Té una alçada de 27,5 m i un diàmetre de 2,5 m a 1,5 m des de la base fins a la corona.

Per saber-ne més del Vapor Niquet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa