MónTerrassa
Encès el peveter del monument a les víctimes de la riuada del 62
  • CA

El peveter del monument a les víctimes de la riuada de l’any 62 del cementiri de Terrassa ja està encès. S’ha encarregat d’encendre’l el tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert i regidor de Serveis Funeraris i Cementiri Isaac Albert, qui ha visitat aquest migdia el Complex Funerari en motiu de la proximitat de la festivitat de Tots Sants. Durant la visita ha fet un recorregut per les instal·lacions del recinte, acompanyat de membres del Consell d’Administració i de la Junta General de Funerària de Terrassa.

Isaac Albert fent l’encesa del peveter del monument en record a les víctimes de la riuada del 62 | Laura Gómez

El peveter del monument a les víctimes de la riuada de l’any 1962 vol recordar els terrassencs i terrassenques que van perdre la vida durant els aiguats més tràgics que es recorden a la comarca, ara fa 59 anys. La nit del 25 al 26 de setembre de l’any 1962 es van acumular quantitats exagerades d’aigua en poques hores, entre elles 223 mm a Terrassa, que van destrossar la ciutat, deixant centenars de morts, centenars de desapareguts, fàbriques senceres destruïdes, una gran quantitat de cases inhabitables, i importants destrosses materials. És sens dubte el desastre natural més important que ha patit Terrassa al llarg de la seva història i no ha de caure en l’oblit. Per aquest motiu, cada any, aquest peveter s’encén per recordar-ne les víctimes.

El monument es pot visitar dins els horaris de visita del cementiri de Terrassa. Es troba situat davant del bloc de nínxols de dues plantes número 210, a la dreta del cementiri, i consisteix en una figura ornamentada amb flors. Just al costat de l’estàtua s’hi troba una placa que identifica el monument.

Monument a les víctimes de la riuada del 62 | Laura Gómez
Placa identificadora del monument a les víctimes de la riuada del 62 | Laura Gómez

A més del monument a les víctimes de la riuada de l’any 62, el Complex Funerari de Terrassa presenta també altres monuments en record i homenatge a altres persones difuntes, com és el monument als combatents republicans o el monument a les víctimes de guerra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa