MónTerrassa
Forta encaixada de govern i Bisbat per fer la Seu d’Ègara Patrimoni Mundial

Forta encaixada de govern municipal i Bisbat de Terrassa per fer de la Seu d’Ègara Patrimoni Mundial de la Humanitat. Aquesta setmana, l’alcalde Jordi Ballart i el bisbe Salvador Cristau han realitzat la primera trobada institucional de l’any 2023 amb moltes coses sobre la taula, però especialment amb un interès comú: treballar conjuntament per aconseguir que la candidatura del conjunt monumental es guanyi el favor de la UNESCO.

“Aquest és un objectiu comú que compartim l’Ajuntament, el Bisbat i el teixit ciutadà. Tenim el convenciment de la singularitat del patrimoni que tenim i seguim fent passos per assolir la nostra fita: internacionalitzar la Seu i apropar-nos al reconeixement de la UNESCO”, ha explicat l’alcalde després de la reunió. També el Bisbat n’ha fet referència, afirmant que en la reunió s’ha fet un seguiment sobre la candidatura per acabar d’acordar activitats, actes i actualitzar en quin estat es troba el procés administratiu.

Deu anys de treball amb el 2025 com a horitzó

A la reunió a més dels dos màxims responsables de les institucions, també hi eren la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, i el Vicari General, Fidel Catalán. Ambdues parts han destacat que ha estat una trobada “cordial”, en què s’ha posat de manifest “la bona relació institucional existent”. La Seu d’Ègara no ha estat l’únic projecte del qual s’ha parlat, també s’han exposat aspectes relacionats amb l’educació i amb l’atenció als més necessitats. Ballart ha signat el Llibre de Visites del Bisbat, i s’han emplaçar a seguir treballant de la mà en els pròxims mesos.

La candidatura de la Seu d’Ègara va iniciar el procés per ser inscrita en la Llista Indicativa de Patrimoni Mundial de la UNESCO el 27 de març del 2015, amb la presentació oficial del projecte en un multitudinari acte ciutadà que va tenir lloc a la Seu d’Ègara. Des d’aleshores s’han realitzat diverses activitats, jornades i actes per promocionar la candidatura, per exemple, una de les últimes per visibilitzar el patrimoni i obrir-lo a la ciutadania va ser fer-hi la Festa de Cap d’Any.

Actualment el gabinet de la Candidatura treballa en el projecte ‘Horitzó 2025’ -any en què aspira a convertir-se en Patrimonu Mundial-, en el qual es recullen totes les accions que cal dur a terme (recerca científica, educació, participació ciutadana, conservació) abans de la presentació de l’expedient definitiu de la candidatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa