MónTerrassa
En marxa la poda d’hivern a 6.500 arbres de Terrassa
  • CA

L’Ajuntament posarà en marxa el programa de poda d’hivern, que inclou treballs a gairebé 6.500 arbres de Terrassa dels més de 16.000 que hi ha a tota la ciutat. Com cada hivern, l’Ajuntament comença els treball de poda d’arbrat a diversos districtes de la ciutat, i enguany, començaran el proper dia 15 de novembre i duraran quatres mesos. En total, el pla es desenvoluparà amb tres equips diferents, configurats per podadors professionals i personal auxiliar.

El regidor de Manteniment urbà i Parcs i Jardins, Raúl Ibáñez, ha explicat en un comunicat que amb la poda, l’Ajuntament vol assolir alguns objectius concrets “com reduir el risc de trencadissa de branques o tronc, conservar una estructura i desenvolupament de l’arbre adient al seu entorn i minimitzar l’efecte de plagues i malalties vegetals, entre d’altres”. D’altra banda, Ibáñez recorda que, abans d’iniciar els treballs, “sempre s’efectua una inspecció per comprovar si hi ha nius d’espècies d’aus autòctones, perquè volem garantir la seva protecció. Posteriorment, s’avalua cada arbre i es determina el tipus de poda i la freqüència i el moment adequats per a dur a terme l’actuació de poda pertinent”.

Calendari i àmbits d’actuació

El calendari que s’ha establert està condicionat a les condicions climàtiques, com la pluja i la possibilitat d’alguna nevada. No obstant, des d’ara i fins a la primavera s’ha previst actuar en tres àmbits diferents:

  • Àmbit Oest: començaran pel carrer de Carrasco i Formiguera i la carretera d’Olesa (barri Roc Blanc). Seguidament, l’equip actuarà en els barris de la Maurina, la Cogullada, Ca n’Aurell i Segle XX fins el límit est amb el parc de Vallparadís.
  • Àmbit Nord: la poda es començarà pel barri de Poble Nou – Zona Esportiva i també per la carretera de Rellinars. Aquest equip durà a terme els treballs de poda als barris nord de la ciutat limitant pel sud amb el passeig del Vint-i-dos de juliol baixant per Ca n’Anglada, sector Montserrat, Torre-sana i Vilardell, d’oest a est.
  • Àmbit Sud: l’equip iniciarà la poda pel passeig Central (les Fonts). Posteriorment, es faran els barris sud de la ciutat, limitant pel nord amb el passeig del Vint-i-dos de Juliol i per l’est amb el parc de Vallparadís.

A Terrassa hi ha arbres que es poden anualment, altres cada dos anys, tres o cada quatre anys depenent de l’espècie i la seva posició en voreres, carrers o places.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluisa a novembre 12, 2021 | 22:26
    Lluisa novembre 12, 2021 | 22:26
    La jardinería de Terrassa da mucho por desear...es muy deficiente y mediocre Les hacen falta mucho que aprender
  2. Icona del comentari de: Ana Maria Vila a novembre 15, 2021 | 13:32
    Ana Maria Vila novembre 15, 2021 | 13:32
    Els que tenen que podar i forçe son els de la Rambla que son massa altas i jo visc devant i cuan fa vent alguna rama que es trenca va a parar a la tribuna de casa. Es una necesitat. Gracias
  3. Icona del comentari de: Ramón Pagés a novembre 15, 2021 | 13:37
    Ramón Pagés novembre 15, 2021 | 13:37
    Si us plau podeu els de la Rambla de alçada donç cuan fa vent soc veí i es desprenden moltes branques. Están fa anys molt descuidats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa