MónTerrassa
Emergències posa en prealerta el pla Ventcat

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, CECAT, ha posat en prealerta el pla Ventcat davant la previsió de fortes ràfegues de vent. La previsió és que aquest dilluns i dimarts, dies 27 i 28 de desembre, a bona part de Catalunya, es puguin superar els 72 km/h. A Terrassa, i al Vallès Occidental, el perill es considera moderant, en ambdós dies, amb especial incidència de set del matí a una del migdia. Pel que fa al cel, s’espera majoritàriament sol, amb petits núvols. L’alcalde Jordi Ballart ha fet difusió a les xarxes del risc de ventada i ha demanat prudència a la ciutadania.

Mapa d’avís de perill per vent | Meteocat

Cal dir que el llindar d’avís és només d’1 sobre 6, tot i que és possible que se superi, sobretot en cotes altes. En conjunt bufarà vent de component oest, entre fluix i moderat amb cops forts, sobretot a la meitat est i Pirineu fins a migdia, i a partir de final del matí a la meitat sud del territori on hi haurà cops molts forts, sobretot a cotes elevades. Amb tot, hi haurà estones de vent fluix i direcció variable a punts del quadrant nord-est.

Malgrat que el risc és moderat, des de Protecció Civil demanen precaució i seguir els consells bàsics de protecció, com per exemple, vigilar amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers (sobretot ara amb la decoració nadalenca) les motos i cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa o l’arbrat; és a dir, tot allò que el vent pot arrossegar o fer caure. També es recomana no pujar a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions. Es demana no deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa