MónTerrassa
Emergències posa en prealerta el pla Ventcat
  • CA

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, CECAT, ha posat en prealerta el pla Ventcat davant la previsió de fortes ràfegues de vent. La previsió és que aquest dilluns i dimarts, dies 27 i 28 de desembre, a bona part de Catalunya, es puguin superar els 72 km/h. A Terrassa, i al Vallès Occidental, el perill es considera moderant, en ambdós dies, amb especial incidència de set del matí a una del migdia. Pel que fa al cel, s’espera majoritàriament sol, amb petits núvols. L’alcalde Jordi Ballart ha fet difusió a les xarxes del risc de ventada i ha demanat prudència a la ciutadania.

Mapa d’avís de perill per vent | Meteocat

Cal dir que el llindar d’avís és només d’1 sobre 6, tot i que és possible que se superi, sobretot en cotes altes. En conjunt bufarà vent de component oest, entre fluix i moderat amb cops forts, sobretot a la meitat est i Pirineu fins a migdia, i a partir de final del matí a la meitat sud del territori on hi haurà cops molts forts, sobretot a cotes elevades. Amb tot, hi haurà estones de vent fluix i direcció variable a punts del quadrant nord-est.

Malgrat que el risc és moderat, des de Protecció Civil demanen precaució i seguir els consells bàsics de protecció, com per exemple, vigilar amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers (sobretot ara amb la decoració nadalenca) les motos i cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa o l’arbrat; és a dir, tot allò que el vent pot arrossegar o fer caure. També es recomana no pujar a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions. Es demana no deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recollir la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa