MónTerrassa
Els webs de Terrassa, Ullastrell i Vacarisses premiats per la transparència
  • CA
Representants de les administracions que han rebut el Segell o Menció de l’Infoparticipa | UAB

!--akiadsense-->

El 19 d’abril passat, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB va organitzar l’acte de lliurament del Segell Infoparticipa, que arriba enguany a la quarta edició. El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB com a reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals, ajuntaments, consells comarcals i, per primer cop, diputacions. L’acte va tenir lloc a la sala d’actes del Rectorat.

A partir dels 52 indicadors establerts pel LPCCP partint de la Llei de Transparència, s’atorga el Segell Infoparticipa a les poblacions que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població (per exemple: en el cas de les localitats amb més de 50.000 habitants, s’exigeix un 95% d’indicadors positius i, en el cas dels municipis amb menys de 1.000 habitants, s’atorga a partir del 75%). Hi ha un segon nivell de reconeixement, la Menció al Segell Infoparticipa, i finalment un Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència per a les administracions que han passat d’un suspens a un aprovat amb almenys un 60% d’indicadors positius. Els resultats de l’anàlisi, a més, són introduïts al Mapa Infoparticipa mitjançant un gestor de continguts que publica automàticament els resultats georeferenciats en un GoogleMap.

En l’acte van ser distingits 93 ajuntaments, cinc consells comarcals i, per primer cop, tres diputacions de Catalunya. Així, el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha obtingut una puntuació de 89’8 sobre 100. A Terrassa, se li ha adjudicat una nota de 96,15% i per tant també ha adquirir el Segell. Vacarisses ha obtingut un 88,76% mentre que Ullastrell té un 86,54%. Una mica més per sota, trobem Castellbisbal, amb 78,85%. Rellinars amb un 32,69% està a la part baixa com també Matadepera, amb un 36,54%, i Viladecavalls, amb només un 34,62%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa