MónTerrassa
Els visitants a residències d’avis ja no hauran de fer-se un test d’antígens

El Departament de Drets Socials i el Departament de Salut han prorrogat el Pla d’intensificació de mesures de control en l’entorn residencial, relaxant algunes de les mesures que eren vigents fins ara davant la clara millora de la incidència de nous casos en la comunitat que s’observa en les dades a dia d’avui.

Pel que fa a les visites, el nombre màxim de persones autoritzades per realitzar una visita passa a ser 3, enlloc de 2, respectant els aforaments màxim dels espais i la obligació de dur mascareta quirúrgica en tot moment. A partir d’ara, no caldrà realitzar un TAR (test d’antígens ràpid) a les persones que vagin a una residència a visitar o a recollir a un familiar, atès que hi ha una menor incidència de Covid19 en la comunitat.

Es mantenen els passejos i les sortides, tant les curtes de menys de 3 dies, com les més llargues i les sortides de vacances en família (que en tots els casos es recomana que es realitzin amb una mateixa bombolla de convivència familiar). Després d’una sortida del centre, quan aquesta hagi estat inferior a les 3 setmanes, caldrà fer una vigilància exhaustiva de símptomes durant 14 dies, però no caldrà realitzar cap prova, amb independència del seu estat vacunal. En el retorn de sortides superiors a 3 setmanes, en usuaris no vacunats caldrà fer una PCR, així com una quarantena en zona groga durant els 14 dies posteriors al retorn. En cas d’usuaris que ja han passat una infecció per SARS-CoV-2 confirmada per PCR als 3 mesos anteriors o que estan correctament vacunades, es farà únicament vigilància de símptomes durant 14 dies, i estaran exempts de fer la PCR i la quarantena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa