MónTerrassa
Els centres de dia per a gent gran de Terrassa guanyen 34 places
Uns avis fent manualitats en un centre residencial de Terrassa | La Llar Fundació

!--akiadsense-->

El Govern crearà 1.625 places noves per a gent gran, persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental a les comarques de Barcelona, així ho ha anunciat aquest divendres la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

Per ampliar les que hi havia fins ara a la demarcació, la Generalitat invertirà durant el darrer trimestre d’aquest any més de 8,5 milions d’euros, cosa que suposarà 34 milions d’euros d’increment en la despesa del 2018. Bassa ha detallat que aquest increment “inclou tant places residencials com places d’atenció diürna i de serveis ocupacionals” i ha subratllat que suposarà que hi hagi un 4,5% més de places a la demarcació. En aquest sentit, la consellera ha destacat que des de fa un any el seu departament està “revertint les retallades per disposar de més places amb finançament públic”. Dolors Bassa ha explicat que “els criteris a l’hora de distribuir les places han estat bàsicament l’equitat i l’equilibri territorial” per tal d'”aproximar les ràtios de tot el territori a l’objectiu de cobertura”.

1.080 places residencials més

En l’àmbit de la gent gran, s’ha incrementat tant el nombre de places residencials com de centre de dia. Així, es creen 1.080 places residencials, que permetran passar de les 19.458 places actuals a 20.538, un 5,5% més. Aquestes places es distribuiran per les comarques de l’Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Osona i Vallès Occidental.

Pel que fa als centres de dia per a gent gran, el nombre de places passarà de 5.237 a 5.345 places. La consellera ha detallat que la ciutat de Barcelona guanyarà 699 places per a gent gran, Badalona i l’Hospitalet 54 places cadascuna, Terrassa incrementarà 34 places, Sabadell 16 i Santa Coloma de Gramenet 23.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa