MónTerrassa
Els Bombers de Terrassa canvien de look i estaran més ben protegits
Presentació dels nous equipaments dels Bombers | Gencat

!--akiadsense-->

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presentat aquest dijous el nou equip de protecció individual que aporta una major seguretat en les intervencions operatives dels Bombers de la Generalitat. Aquest nou equipament, que serà lliurat a tots els membres del Cos, de tots els parcs tant funcionaris com de bombers voluntaris i de la Val d’Aran, ha estat altament valorat i testat en un procés que ha comptat amb una alta participació de membres dels Bombers de la Generalitat. Aquesta ha estat la primera de les accions previstes en el Pla Integral del Cos de Bombers posat en marxa pel Departament, i ha suposat una inversió de 7.803.587,66 euros.

Està compost per uns pantalons, una jaqueta, un arnés integrat, la daga d’anella cosida i dos mosquetons de seguretat. L’equipament d’intervenció individual es complementa amb les botes, guants, casc, i si és necessari botxí i equip respiratori ERA.

El nou equipament neix amb una altíssima valoració entre el col·lectiu de Bombers, i reuneix les condicions de seguretat i operativitat més avançades que hi ha actualment per aquest tipus d’equipament (EPI categoria 3: protegeix de perills mortals o que poden afectar seriosament la salut). Aquest nou equip suposa també un canvi en la imatge corporativa del Cos: del color bordeus anterior, es passa al color mostassa actual, color donat per les fibres naturals del teixit, el polibenzimidazol. Es tracta d’un teixit ignífug, resistent i lleuger, que conserva la seva resistència i flexibilitat després de ser exposat a les flames, i incorpora barreges d’altres fibres que proporcionen una alta protecció tèrmica amb un elevat nivell de confort i durabilitat. El tenyit del teixit hagués comportat el desgast desigual dels diversos EPI, així com pèrdua i canvis de colors significatius.

Nou comentari

Comparteix